Fiets kwijt? Haal hem op bij de gemeente!

Foto: Pixabay; Yorgunum

De gemeente Goeree-Overflakkee doet op Facebook een oproep voor vermiste fietsen.

Jaarlijks zijn er veel mensen die hun fiets kwijt zijn. Gestolen, geleend of misplaatst. Soms worden ze na een melding opgehaald door de politie of gemeente. De fiets wordt dan in bewaring genomen en deze kun je later ophalen.

Er staan op dit moment meerdere fietsen in bewaren bij de gemeente. Ben jij dus je fiets kwijt? Dan bestaat de kans dat je hem hier terugvindt. Op www.goeree-overflakkee.nl/fiets kun je makkelijk zien of die van jou erbij zit.

Ophalen

Ben je je fiets tegengekomen op de gemeentelijke website? Dan kun je deze op komen halen. Hiervoor moet wel een afspraak gemaakt worden. Dit kan door te bellen met het Klant Contact Centrum van de gemeente. Zij zijn te bereiken via 14 0187, optie 3.

Bewaartarief

De gemeente vraagt voor het meenemen en bewaren van de fiets een bewaartarief. Het gaat hierbij om € 20,- per fiets. Dit dient vooraf op het gemeentehuis betaald te worden. Je krijgt dan een betaalbewijs om te laten zien bij het ophalen van de fiets.

Bewijs

Na het betalen kan de fiets opgehaald worden. Let op! Breng dus het betaalbewijs mee. En vergeet ook de legitimatie niet. Daarnaast is het belangrijk dat je één van de volgende dingen kunt aantonen bij het ophalen. Bewijs van aangifte van de vermiste of gestolen fiets, het aankoopbewijs van de fiets, de sleutel of ander overtuigend bewijs.

Het zou tenslotte jammer zijn als er iemand anders met jouw fiets vandoor gaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen