College van B&W steunt visserij met manifestatie

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Wethouder Tea Both ondertekende vrijdag 18 oktober een manifestatie ter ondersteuning van de visserij. Dit deed zij samen met Geert Post, wethouder van Urk.

Het college van Burgemeester en Wethouders laat hiermee zien dat zij achter de visserij staan.

Visserij Manifest Europa

Het Bestuurlijk Platform Visserij heeft op 10 oktober een Visserij Manifest Europa vastgesteld. In dit manifest worden de Nederlandse leden van het Europees Parlement opgeroepen om zich in te zetten voor de sector. Dit doen zij namens de aangesloten gemeenten en provincies. Goeree-Overflakkee hoort daar ook bij.

Na de ondertekening werd het manifest, overhandigd aan Europarlementariërs Annie Schreijer-Pierik (CDA), Peter van Dalen (CU) en Bert Jan Ruissen (SGP). Dit gebeurde voorafgaand aan het Strategisch Europees Visserij Overleg dat deze keer in Stellendam werd gehouden. Ook de Europarlementariërs zetten hun handtekening onder het manifest. Zij lieten daarmee zien dat zij de oproep ondersteunen.

Veranderingen

Het Europees Parlement is na de verkiezingen begonnen met haar nieuwe zittingsperiode. Naar verwachting zal in november de nieuwe Europese Commissie ook worden geïnstalleerd. De visserijsector heeft de komende tijd weer met aanzienlijke veranderingen te maken. Zo moet bijvoorbeeld het Gemeenschappelijk Visserijbeleid en een nieuwe controleverordening worden voorbereid.

Jo-Annes de Bat is de voorzitter van het Bestuurlijk Platform Visserij. Volgens haar is het met name voor de visserij gemeenschap belangrijk dat de sector zoveel mogelijk de handen in Brussel op elkaar krijgt. “Op die manier houden we de sociaaleconomische betekenis van de visserij voor die gemeenschappen in stand,” zegt ze.

Warm hart

De ondertekening en overhandiging van het manifest vond plaats in Stellendam. Daar is Wethouder Tea Both-Verhoeven trots op. “Wij dragen onze vissers een warm hart toe,” laat ze weten. “Het college ondersteunt de sector waar mogelijk. De meeste regels voor de visserij komen uit Europa. Daarom ben ik blij dat we dit manifest hebben aangeboden aan de Europarlementariërs. Fijn dat zij met de ondertekening van het manifest laten zien dat zij ons steunen!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0