Nieuwe woningen in oud-gemeentehuis Goedereede

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Een bijzonder moment voor de gemeente Goeree-Overflakkee. Er is een overeenkomst getekend over de ontwikkeling en verkoop van het oude gemeentehuis in Goedereede.

Op de plek waar nu het gemeentehuis nog staat komen 23 woningen. De overeenkomst daarover is op maandag 4 november ondertekend. Dit werd gedaan door Tomas van den Berg (projectontwikkelaar De Langen & Van den Berg Vastgoed B.V.) en wethouder Peter Feller.

Plannen

Aan de rand van Goedereede komen acht appartementen voor starters en doorstromers. Daarnaast komen er vier eengezinswoningen en elf levensloopbestendige woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond. Alle woningen en appartementen zijn bestemd voor verkoop.

In 2017 schreef gemeente een prijsvraag uit voor de herbestemming van het voormalige gemeentehuis. De gemeente, de stadsraad en inwoners stelden vooraf criteria op. Aan die voorwaarden zou het plan moeten voldoen. Van de zeven ingediende voorstellen scoorde het plan van projectontwikkelaar De Langen & Van den Berg het beste op basis van de gestelde criteria. Het plan kenmerkt zich door de kleinschalige opzet in aansluiting met de omgeving.

Groene karakter blijft

In de overeenkomst staan afspraken over de verkoop van de grond aan De Langen & Van den Berg Vastgoed B.V.. Ook zijn de voorwaarden voor de inrichting van het openbaar gebied erin vastgelegd.

In het plangebied komt een groen plantsoen met ruimte om te spelen en te ontmoeten. De bestaande grote kastanjes worden ingepast. En ook de grote zwerfkeien, die voorheen voor het gemeentehuis lagen, worden teruggeplaatst. Mede daardoor blijft het groene karakter van het gebied blijft behouden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0