De GO-bus komt weer naar je toe

Foto: PR gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een nieuw mobiel gemeentehuis. En deze komt langs in de dorpen.

Het is een nieuwe bus vergeleken met de vorige keer. Deze is volledig elektrisch en dus hartstikke duurzaam. Hiermee zal de gemeente alle dorpskernen op het eiland bezoeken. De bus gaat vanaf 4 november aanstaande rijden.

De GO-bus

In de GO-bus kunnen inwoners terecht met vragen en suggesties. Maar ook met meldingen over bijvoorbeeld de woon- en leefomgeving of openbare orde en veiligheid. Ook het doen van geboorte- en verhuisaangifte kan in de bus. Daarnaast is hij ook geschikt voor het aanvragen van een paspoort, id-kaart of rijbewijzen. De aanschaf van dagdeelkaarten, diverse uittreksels en gezondheidsverklaringen rijbewijs behoren ook tot de mogelijkheden.

Duurzaam en comfortabel  

De gemeente verduurzaamt stapsgewijs haar wagenpark. Er is bij de aanschaf van de nieuwe bus daarom gekozen voor een volledig elektrische variant. De nieuwe bus is niet alleen duurzaam, maar ook comfortabel. Zo is er meer ruimte voor privacy. Met de nieuwe GO-bus hoopt de gemeente haar inwoners nog beter van dienst te zijn.

Locaties en tijden

Vanaf 4 november zijn inwoners van harte welkom in de GO-bus. In tegenstelling tot de dienstverlening in het gemeentehuis kun je bij de GO-bus terecht zonder afspraak. De bus is in de verschillende dorpskernen aanwezig op de hieronder vermelde locaties en tijden:

Het artikel gaat verder onder het schema

 Dag Week Ochtend Tijden Standplaats Middag Tijden Standplaats
Maandag Even Dirksland 9:00 -12:00 Geldersedijk, t.h.v.  Slagerij Zuidland Nieuwe-Tonge 13:15 -14:45 Parkeerterrein Spar

Maandag

Oneven Dirksland 9:00 – 12:00 Geldersedijk, t.h.v.  Slagerij Zuidland Ooltgensplaat 13:15 – 14:45 Parkeerterrein van de Coop

Dinsdag

Even Ouddorp 9:00 – 12:00 Wekelijkse markt op de Weststraat      

Dinsdag

Oneven Ouddorp 9:00 – 12:00 Wekelijkse markt op de Weststraat Melissant 13:15 – 14:45 Plein

Woensdag

Even Stellendam 9:00 – 10:30 Hoek Oranjeplein/Pr. Beatrixstraat      
  Even Herkingen 11:15 – 12:45 Parkeerterrein Dagwinkel Herkingen      
Woensdag Oneven    Geen     Geen

Donderdag

Even Goedereede 9:00 – 10:30 Wekelijkse markt op de Markt      

Donderdag

Oneven Achthuizen 9:00 – 10:30 Parkeerplaats van de. Maria ten Hemelopneming kerk Stad aan ’t Haringvliet 13:30 – 15:00 Wekelijkse markt (tijdelijk) op de Kolff van Oosterwijkstraat
    Den Bommel 11:15 – 12:45 Wekelijkse markt Kerklaan/Emmastraat      

Vrijdag

Even Oude-Tonge 9:00 – 12:00 Wekelijkse markt op Kaaiplein      
Vrijdag oneven Oude-Tonge 9.00 –
12.00
Wekelijkse markt op Kaaiplein      

Extra informatie

11 november is het aanvragen van een paspoort en een spoedaanvraag voor een reisdocument in de bus niet mogelijk in verband met onderhoud aan het systeem.

Let ook op. Het afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen is niet toegestaan in de GO-bus. Deze kunnen alleen afgehaald worden op het gemeentehuis. Reisdocumenten kunnen eventueel ook thuisbezorgd worden via de bezorgdienst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0