Wenskaarten voor de gedupeerden

Foto: Sam Fish

Het is alweer bijna een week geleden sinds er brand uit brak bij de Van Haren op D’n Diek in Middelharnis. Sindsdien is er een hoop gebeurd.

Eerder deze week werden er twee mannen aangehouden die spullen aan het stelen waren uit de resten van de panden. Of zij iets met de brand te maken hebben is nog niet bekend. Daarnaast is er ook nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

De gemeente heeft Biedermeier toestemming gegeven om tijdelijk te verkopen vanuit het magazijn op het industrieterrein in Middelharnis. Normaal gesproken zit daar een hele procedure aan vast, maar dat zag de gemeente voor dit geval door de vingers. Ook heeft de gemeente Van Haren toestemming te geven om een spandoek op te hangen bij de uitgebrande winkel. Op het spandoek staat dat mensen € 5,- korting krijgen bij de Van Haren in Hellevoetsluis, omdat hier in Middelharnis tijdelijk niets verkocht kan worden.

Maar ook de bewoners worden gesteund. Meerdere winkels zijn in actie gekomen om het stel dat boven Rivian woonde weer wat spullen te geven. Denk hierbij aan kleding, make-up, mobiele oplader, etc. Ook hebben mensen hun medeleven getoond door kaartjes aan de hekken te hangen die voor de panden zijn neergezet. Op de kaartjes uiten mensen hun medeleven.

Wanneer het gebied gesloopt gaat worden en wat er daarna mee gaat gebeuren is nog niet bekend.

Na de brand-1 Na de brand-2 Na de brand-3

Reacties