Koninklijk lintje voor SGP-raadslid Van Dam

Foto:

Bijzondere verrassing voor SGP-raadslid Kees van Dam. Hij werd donderdagavond 12 september benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering in het Rondeel in Middelharnis.

Van Dam

De politieke carrière van Van Dam begon in 1998. Hij werd toen raadslid voor de voormalige gemeente Middelharnis. En dat bleef hij na de gemeentelijke herindeling in 2013.

Hij heeft waardevolle bijdragen geleverd aan het goed functioneren van het lokale bestuur van de eilandgemeente. Dit deed hij als fractievoorzitter van de SGP, eerste plaatsvervangende voorzitter van de raad en lid van verschillende commissies.

Daarnaast is hij ook sinds 1980 actief bij de Hersteld Hervormde Gemeente Middelharnis/Sommelsdijk. En vóór 2004 in de Hervormde gemeente Middelharnis.

Uitreiking

Burgemeester Grooteboer-Dubbelman prijst het vertrekkende raadslid om zijn vermogen om boven de partijen te kunnen staan. “Een echte bruggenbouwer,” zegt ze.

Na ruim twintig jaar nam Kees van Dam op 12 september afscheid van het openbaar bestuur. Van Dam vertrekt omdat zijn nieuwe functie bij de nieuwe eilandelijke woningcorporatie op Goeree-Overflakkee niet te combineren is met het raadslidmaatschap. Bovendien zou hij graag meer tijd hebben voor zijn gezin en familie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen