Gemeenteraad op werkbezoek in Melissant

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Een deel van de gemeenteraad en het College van B&W bracht woensdagavond 4 september een bezoekje aan Melissant. Ze kwamen daar op uitnodiging van de dorpsraad en de Unie van Melissant.

De dorpsraad en de Unie van Melissant ontvingen het gezelschap van raads- en collegeleden in de Melishof. Na een korte introductie werden tijdens een wandeling in het dorp diverse plaatsen toegelicht. Zo werd de brandweer bezocht, bakkerij Van Harberden, zorgkwekerij de Nollestee en speeltuin de Klimgeit. Terug in de Melishof werd de avond afgesloten.

Verenigingsgebouw Melishof

Het is aan Désirée van Loon, voorzitter van de Melishof, om te vertellen wat er is gedaan om de Melishof weer op de rit te krijgen. Zij geeft aan dat er op dit moment weer veel activiteiten zijn in het gebouw. De Melishof zelf heeft geen personeel, maar wel een beheersfunctie. Deze wordt sinds 1 september verzorgd door GoedvoorGoed. Dit doen ze samen met de bewoners van het Thomashuis.

Het idee is om hier in de toekomst diverse groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.

Unie van Melissant

De Unie van Melissant wordt toegelicht door voorzitter Bianca van Es. Het is een unieke samenwerking tussen de verenigingen in het dorp. De Unie vertegenwoordigt verschillende verengingen. Denk bijvoorbeeld aan sportverenigingen, de Oranjevereniging, de Melishof, activiteitencommissie, de brandweer en de dorpsraad.

Door de samenwerking worden activiteiten onderling goed afgestemd en worden zowel de saamhorigheid als de gezamenlijke inzet voor het dorp vergroot. Via een app-groep kan een oproep aan alle vrijwilligers worden gedaan, zodat er nooit een tekort is bij een activiteit of evenement.

Het dorp in

Na de introductie, trekt het gezelschap, verdeeld over twee groepen, het dorp in. De ene groep bezoekt de Melissantse brandweer en bakkerij Van Harverden. De andere groep gaat via speeltuin de Klimgeit naar zorgkwekerij de Nollestee. Op alle locaties worden de raadsleden hartelijk ontvangen en voorzien van uitgebreide informatie.

Volgende kernbezoek

Het gemeentebestuur is blij met de kernbezoeken die door de dorpsraden worden georganiseerd. Dit levert elke keer weer een verrassend en leerzaam programma op. Het volgende kernbezoek staat gepland op 22 november. Ze brengen dan een bezoekje aan Dirksland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen