Burgemeester beëdigd voor tweede termijn op GO

Foto: Sam Fish

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman is beëdigd voor het tweede termijn. Ze mag dus nog zes jaar de burgemeester zijn van Goeree-Overflakkee.

Door Sam Fish

Een burgemeester ben je voor zes jaar. Het is dan aan de gemeenteraad om potentiële kandidaten naar voren te schuiven die geschikt zijn voor het burgemeesterschap.

Op Goeree-Overflakkee was dat de afgelopen jaren Ada Grootenboer-Dubbelman. Dit jaar was haar zesde jaar als burgemeester op Goeree-Overflakkee. Dat betekent dat het tijd werd voor de gemeenteraad om kandidaten voor het burgemeesterschap aan te wijzen. En dat werd ze gewoon nog een keer zelf.

De gemeenteraad heeft genoeg vertrouwen in haar kunnen om haar nog een keer naar voren te schuiven.

Beëdiging

Maandag 2 september is burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman voor de tweede keer beëdigd als burgemeester. Dat gebeurde door de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. Hij maakte dit bekend op zijn Twitter. Haar tweede termijn als burgemeester is dus officieel ingegaan. Ze mag nu nóg zes jaar burgemeester zijn van Goeree-Overflakkee. Na die tijd is het de beurt aan heel iemand anders. Maar dat zijn zorgen voor later.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen