Collecterooster Goeree-Overflakkee september

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voor september staan er een aantal collectes op het programma. Collecteren mag van zonsopkomst tot zonsondergang. Voel je dus niet verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Een collectant moet zich kunnen legitimeren als hierom gevraagd wordt. Zij hebben altijd iets bij zich om aan te tonen dat ze echt voor de stichting op pad zijn.

KWF Kankerbestrijding

Zo wordt er van zondag 1 tot en met zaterdag 7 september gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Ze willen dat minder mensen kanker krijgen. Ook willen ze dat meer mensen genezen en dat de kwaliteit van leven van de patiënt zo goed mogelijk is. Tijdens en na de ziekte.

Prinses Beatrix Spierfonds

De week erna, van zondag 8 tot en met zaterdag 14 september komen ze van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het is hun doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, hun middel is wetenschappelijk onderzoek.

Nierstichting

Van zondag 15 tot en met 21 september komen er collectanten langs voor de Nierstichting. In Nederland leven 1,7 miljoen mensen met chronische nierschade. 220.000 mensen leven met een verhoogd risico op nierfalen. Rruim 10.000 mensen leven met een donornier en 6.500 mensen dialyseren om in leven te blijven. Behandeling is loodzwaar met grote impact: overleven in plaats van leven.

Handicap NL

Collectanten van de stichting Handicap NL komen langs tussen zondag 22 en zaterdag 28 september. Van de 2 miljoen mensen met een handicap in Nederland kan niet iedereen volwaardig meedoen. Eenzaamheid, afhankelijkheid, vooroordelen, minder kansen krijgen en de overbelasting van familie en naasten. Het zijn voorbeelden van zaken waar zij dagelijks tegenaan lopen.

Dierenbescherming

Aan het einde van de maand start er een collecte van de Dierenbescherming. Deze loopt door tot de volgende maand, namelijk van zondag 29 september tot en met 5 oktober. Ook in een modern land als Nederland is hulp aan dieren en opkomen voor hun welzijn onverminderd nodig. De Dierenbescherming streeft ernaar om verstoord dierenwelzijn te verminderen of te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen