Nieuwe uitgave Stadswandeling Goedereede

Foto: Sam Fish

Goedereede is een prachtig stadje met een rijke historie. Veel mensen komen voor die oude sfeer dan ook speciaal deze kant op.

Op sommige plekken lijkt het alsof de tijd er heeft stil gestaan. Geen wonder dat de Stichting Stad Goedereede in 1999 een stadswandeling heeft uitgegeven. Nu, 20 jaar later, is deze stadswandeling door Eilandmarketing Goeree-Overflakkee geactualiseerd. Hij is herschreven en in een nieuw jasje gestoken. Klaar voor een nieuwe generatie aan bezoekers.

Stadswandeling

De stadswandeling van 1,2 kilometer neemt de bezoeker mee langs de diverse bezienswaardigheden van de stad. In het boekje wordt op hoofdlijnen de historie geschetst van de stad en natuurlijk komen de kenmerkende verhalen aan bod. Bijvoorbeeld het verhaal van Paus Adrianus VI, de heksenverbrandingen en de Goereese Port.

Maar via de stadswandeling word je ook op details gewezen die je anders volledig over het hoofd zou zien. De wandeling is verkrijgbaar in het Nederlands en Duits.

De stadswandeling Goedereede is een uitgave van Eilandmarketing Goeree-Overflakkee met medewerking van onder andere Pauline Hof, André Kastelein en de Stichting Stad Goedereede. Het boekje is voor € 3,95 onder andere te koop bij VVV Goeree-Overflakkee en diverse andere verkooppunten.

Fysieke wandeling

Behalve het nieuwe boekje kun je ook de fysieke stadswandeling door Goedereede beleven. De hele zomer lang zijn er door een gids rondleidingen gegeven en er staan er nog twee op de planning. Op donderdag 22 en 29 augustus kun je om 10.00 uur met een gids mee door het dorp. Die vertelt je alles wat er maar te vertellen valt. Deelname kost € 7,50 per persoon, dit is inclusief een drankje bij De Gouden Leeuw. Aanmelden kan tot de woensdag voor de wandeling bij het VVV Ouddorp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen