Omwonenden maken bezwaar over nieuw verkeersplan

Foto: Maria Evers

Onder de bewoners van het centrum van Middelharnis is grote onrust ontstaan. Dit gaat voor over de plannen van de gemeente om de Kaai permanent af te sluiten en de Spuistraat als eenrichtingsweg in te stellen. In een pamflet roepen zij op tot het aanschrijven van gemeenteraadsleden.

Door Maria Evers

Tijdens een inloopavond op 9 juli in het Diekhuus heeft de gemeente geïnteresseerden geïnformeerd over het definitieve pan ‘Aanpak Havenkom Middelharnis’. Met dit project wordt behalve de historische kademuur ook de verkeerssituatie aangepakt. En dat verontrust enkele bewoners nogal.

Pamflet

“De gevolgen treffen veel bewoners die voldoende geïnformeerd zouden moeten zijn middels de gehouden inloopavond,” wordt er geschreven door een omwonende. “Daarbij gaat de gemeente er gemakshalve aan voorbij dat veel bewoners geen idee hebben dat dit project zo’n enorme invloed gaat hebben.”

“Bij de afsluiting van de Kaai zal men vanuit het noorden ‘een andere route moeten kiezen’ staat er letterlijk in de Reactienota bewonersavond aanpak havenkom Middelharnis van 15 april. Daarnaast wordt de Spuistraat eenrichtingsverkeer richting het oosten. Dat betekent dat men vanuit het oosten alleen nog via de Zuidelijke Randweg en/of Molenweg-Rottenburgseweg naar het westen kan.” Bewoners roepen elkaar nu op om contact op te nemen met de gemeente over dit projectplan. Binnenkort wordt dit plan namelijk ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad en dat willen ze voor zijn. Het plan is namelijk al compleet en hoeft in principe alleen maar goedgekeurd te worden.

Oproep

“Bent u het er niet mee eens dan dient u dit zo spoedig mogelijk bij de gemeente aan te geven. We moeten laten zien dat niet iedereen zit te wachten op een prestigeproject ten koste van het verkeer en daarmee de veiligheid van ons en onze kinderen.”

Protesteren tegen het plan kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Het kan ook direct via een raadslid, deze zijn te vinden op de gemeentelijke pagina. Of bel met 0187-475555. Dit alles onder vermelding van ‘Project Aanpak Havenkom Middelharnis’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen