Negatief zwemadvies voor Herkingen en Ouddorp

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Hoewel je er nu misschien niet aan moet denken om in open water te gaan zwemmen, heeft de gemeente toch een waarschuwing verstuurd. Het wordt ten slotte een keer mooi weer. Hopelijk.

Voor het strand bij Herkingen en in de Ouddorpse Haven, bij het zwemvlot, geldt een negatief zwemadvies. Er is op deze plaatsen in het Grevelingenmeer een toenemende groei van waterplanten geconstateerd. Die planten kunnen ervoor zorgen dat zwemmers verstrikt raken.

Ter plaatse zijn waarschuwingsborden neergezet waarmee de gemeente iedereen afraadt om het water in te gaan. De gemeente gaat in gesprek met de waterbeheerder om ervoor te zorgen dat er passende maatregelen worden getroffen.

Melding maken

De watergangen binnen de gemeente Goeree-Overflakkee worden beheerd door verschillende partijen. De beste manier om daarom een melding te maken over de kwaliteit van het zwemwater is door contact op te nemen met de gemeente. Dit kan door te bellen met 14 0187 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vergeet niet om een locatieomschrijving toe te voegen, bij voorkeur met wat foto’s.

De gemeente zorgt ervoor dat de melding bij de juiste partij terecht komt, of neemt daar waar nodig en mogelijk zelf maatregelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden