Eurokandidaat Ruissen bezoekt Goeree-Overflakkee

Foto: PR SGP Goeree-Overflakkee

Op donderdag 9 mei ontving de SGP op Goeree-Overflakkee, samen met de ChristenUnie, haar kandidaat Europarlementariër, de heer Bert-Jan Ruissen, die een bezoek bracht aan het eiland.

Ruissen bezocht het innovatiecentrum voor de visserij in Stellendam en groeispecialist van Iperen in Oude-Tonge. Het doel van het werkbezoek was kennismaking en kennisoverdracht.

Innovatiecentrum visserij
De delegatie werd ontvangen in het Innovatiecentrum voor de visserij in Stellendam. Een uniek stukje Europa, zo benadrukten directeur Johan van Nieuwenhuijsen en manager innovatie Johan Baaij. “Nergens kom je deze clustering van visserijbedrijven tegen. Nieuwe technieken worden ontwikkeld. Zeker nu de puls door Europa is verboden,” vertelt hij. “Echter het zal nog wel even duren voordat ook nieuwe innovatie kan wedijveren met de puls. Dat was pas duurzaam vissen, waarbij minder bijvangst was en minder brandstof gebruik. Ook de vis komt minder beschadigd aan wal, dan met de traditionele boomkorvisserij met kettingen.”

Groeispecialist
Vanuit het bedrijf in Oude-Tonge vertelt technisch directeur Dirk Bakker met de nodige passie over het vak dat daar uitgeoefend wordt. Van Iperen werd opgericht in 1921 als familiebedrijf en zorgt voor de groei van gezonde en rendabele gewassen. “We handelen en ondernemen met respect voor de natuur en we zetten in op een toekomstbestendige sector, met duurzaamheid hoog in het vaandel en ruimte voor innovatie.” In de bijdrage werden de problemen die de landbouw ondervindt duidelijk benoemd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen