Buitenbad Zuiderdiep spectaculair geopend

Foto: Sam Fish

Op zaterdagmiddag 25 april werd het buitenbad van zwembad ’t Zuiderdiep in Stellendam officieel geopend door wethouder Arend-Jan van der Vlugt en mascotte Stella.

“Vorig jaar heb ik het buitenbad ook mogen openen, ik weet niet wie er toen ook bij was”, zegt de wethouder tijdens zijn openingswoord. “Toen ben ik te water gegaan, dat was is eigenlijk vandaag niet van plan. Vanmiddag ga ik het bad openen met Stella”. Samen met de grote pinguïn maakte hij het lint los van het hek en kon het buitenbad officieel gebruikt worden. Maar niet voor een demo van Flyboard Nederland uit Ooltgensplaat.

Flyboard Nederland
Flyboarden werkt als volgt. Een waterscooter is onklaar gemaakt en kan alleen nog gasgeven, maar gaat hierdoor niet vooruit. De scooter is een waterpomp geworden die met een slang aan de Flyboard vast zit. Door gas te geven komt er druk op het board waardoor het de lucht ingaat.

“We bestaan nu ongeveer drie jaar en hebben iemand in ons team die inmiddels twee keer wereldkampioen Flyboarden is”, vertelt Flyboarder Alfred Booy. “We zijn gevestigd in Oud-Beijerland, maar de clinics worden gegeven in Ooltgensplaaat”. En voor wie denkt dat Flyboarden iets is voor jonge mensen, die heeft het fout. “De jongste die bij ons een clinic heeft gevolgd is 6, de oudste 76, dus het is echt voor iedereen. Als je een beetje gevoel voor balans hebt, dan wordt het wel makkelijker”, vertelt Walter de Ruiter. “Het gaat echt om hoeveel balans je hebt. Iedereen vindt het geweldig, mensen komen echt met een grote grijns het bad uit”, zegt Alfred.

Het team van Flyboard Nederland vertrekt in juni naar Frankrijk om een poging te doen voor een Guiness World Record. “Het aantal Flyboarders die tegelijk in de lucht zijn staat op dit moment op 42, we gaan proberen er ruim honderd van te maken”. De mannen hebben er zin in.

Lees ook: Bommelse kinderen genieten tijdens Koningsspelen

Activiteiten
De opening was niet alleen een grote spektakelshow, voor de kinderen was er ook genoeg te doen. “De hele dag door zijn er clinics persluchtduiken en vanaf twee uur kunnen kinderen over het water lopen in een bal”, aldus Saskia Drok, coördinator zwem zaken bij ’t Zuiderdiep.

Reacties