Windpark Krammer opent met vierdaags festival

Foto: Windpark Krammer

Het grootste burgerinitiatief van Nederland is bijna klaar en dat moet gevierd worden. Daarom staat Windpark Krammer van 15 tot en met 18 mei in het teken van de feestelijke opening.

Het programma van vierdaagse festival is nog niet helemaal rond, maar er kunnen al wat dingen aangekondigd worden.

Woensdag 15 mei
Op deze dag is de officiële opening met genodigden, obligatiehouders en leden van Zeeuwind en Deltawind.

Donderdag 16 mei
Deze dag staat er een filmpremière op de agenda en een feest voor iedereen die heeft meegewerkt aan de realisering van het windpark. Alle betonvlechters, kraanmachinisten, technische tekenaars, juristen, financiële experts, cateringmedewerkers, noem het maar op. Iedereen die op de bouwlocatie de handen uit de mouwen heeft gestoken wordt uitgenodigd.

Vrijdag 17 mei
Op vrijdag is het KrammerFest, een knalfeest voor omwonenden, leden van Zeeuwind en Deltawind, obligatiehouders en iedereen die zin heeft in een (gratis) feest met (Zeeuwse) bands en DJ’s.

Zaterdag 18 mei
Op de laatste dag vindt de KrammerRun plaats. Een rondje hardlopen, inclusief kidsrun, tussen de 34 windturbines.

Windpark Krammer
Het windpark is tot stand gekomen door samenwerking van de twee coöperaties Deltawind en Zeeuwind. De vijfduizend leden hebben het initiatief genomen om dit windpark op en rond de Krammersluizen te ontwikkelen, op een primaire waterkering.

Op dit moment worden de laatste werkzaamheden afgerond. Het park is sinds een paar weken vrijwel helemaal operationeel. De 34 turbines hebben in de eerste twee maanden van 2019 al groene stroom geleverd voor omgerekend 22.000 huishoudens.

“Krammer is in veel opzichten uniek; de samenwerking met de coöperaties Zeeuwind en Deltawind, de uitgifte van de obligaties, de bouw op waterkeringen, de intensieve zoektocht naar de beste opstelling om flora en fauna zo min mogelijk te belasten,” vertelt Tijmen Keesmaat, directeur van windpark Krammer. “Kortom, er zijn heel veel redenen om met heel veel mensen trots te zijn op dit unieke project en dat mag best gevierd worden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen