Haal meer uit je geld met online geldplannen

Foto: Pixabay; niekverlaan

De gemeente Goeree-Overflakkee stelt geldplannen van Startpunt Geldzaken beschikbaar aan haar inwoners. Met de geldplannen kunnen inwoners meer uit hun geld halen.

De geldplannen worden door het Nibud en partners samengesteld en kunnen geheel anoniem (waardoor de privacy is gewaarborgd) worden gebruikt.

Een geldplan voor iedereen
De geldplannen zijn voor de gemeente Goeree-Overflakkee een belangrijk middel in het voorkomen van geldproblemen. Het is een gratis service voor alle inwoners. De geldplannen van Startpunt Geldzaken zijn in te vullen via de website www.startpuntgeldzaken.nl/goeree-overflakkee. Meteen na het invullen van het plan – wat anoniem gebeurt – krijgt u in beeld welke concrete stappen u kunt nemen. Daarnaast krijgt u te zien hoe u dat kunt doen. Er zijn geldplannen beschikbaar voor verschillende situaties:

  • Kom uit de geldzorgen
  • Beter rondkomen
  • Sparen, aflossen of beleggen
  • Rondkomen met kinderen
  • Studie (klein) kinderen‘
  • Bijna 18
  • Pensioen

Bewust omgaan met geld
De geldplannen zijn niet alleen geschikt voor mensen die al in de geldproblemen zitten, maar juist ook voor mensen die beter met hun geld willen omgaan. Die bijvoorbeeld een buffer willen aanleggen omdat ze weten dat het in de toekomst tegen kan zitten. En dat voorkomt schulden. De geldplannen zijn geschikt voor alle inkomens. “Er is dus een goed geldplan voor iedereen,” zegt wethouder Berend Jan Bruggeman. “Wij zijn erg blij dat Startpunt Geldzaken ons ondersteunt met een goed ingerichte website met geldplannen. Hiermee zijn we als gemeente actief en op een laagdrempelige wijze bezig onze inwoners informeren, inspireren en aanzetten tot bewuster omgaan met geld. Want ook voor schulden gaat op dat je ze beter kan voorkomen dan genezen.”

Steun door de formulierenbrigade
De geldplannen kunnen zelfstandig worden ingevuld. Toch kan het zijn dat u het een beetje lastig vindt om via de computer een geldplan in te vullen. Of u hebt wat hulp nodig bij het ordenen van uw administratie. De formulieren brigade van Stichting ZIJN kan u ondersteunen bij het gebruik van de geldplannen. Zij zijn telefonisch bereikbaar via (0187) 48 65 40 of per e-mail [email protected].

Vragen over Startpunt Geldzaken
Op de website van Startpunt Geldzaken (startpuntgeldzaken.nl/goeree-overflakkee) staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Mocht u toch vragen hebben of zijn er onduidelijkheden over wat er op deze website staat vermeld dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Meldpunt van de gemeente Goeree-Overflakkee. Deze medewerkers kunnen u verder wegwijs maken in de regelingen die de gemeente u kan bieden. Zij zijn dagelijks te bereiken van 8:00 tot 17:00 uur via telefoonnummer 14 0187, keuze 1.

Reacties