Facebookpagina gemeente ruim 16.000 volgers

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De Facebookpagina van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft inmiddels meer dan 16.000 volgers.

De pagina, die eind 2014 is opgezet, is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste Facebookpagina over Goeree-Overflakkee. Ook doet de pagina het erg goed ten opzichte van Facebookpagina’s van gebieden in de regio.

Veel van de fans wonen op het eiland zelf, maar Rotterdam levert de meeste pagina-volgers. Ook Hellevoetsluis en Spijkenisse staan in de top 10 van woonplaatsen van fans van het eiland. Door de aanpassingen van Facebook, ontvangt niet elke fan alle berichten meer. Desondanks weet de pagina nog steeds te groeien in het aantal fans en worden nog steeds nieuwe mensen bereikt met de pagina over het eiland.

Succesvol
Met de Facebookpagina worden heel veel mensen bereikt. In de maand oktober alleen zijn maar liefst 200.000 mensen bereikt. Op de pagina worden vooral mooie foto’s van het eiland geplaatst. Daarnaast worden er ook verhalen gedeeld over de goede zorg in het Dirkslandse ziekenhuis of van mensen die verhuizen naar Goeree-Overflakkee.

Het filmpje van de flamingo’s dat begin dit jaar is geplaatst is, werd maar liefst 360.000 bekeken. In oktober zijn met het filmpje van de roze wintergasten opnieuw zo’n 50.000 mensen bereikt, waaronder meer dan 5.000 personen uit Duitsland. Ook andere diersoorten zijn populair, van zeehonden tot zeearenden. Deze foto’s gaan vergezeld van bijschriften als ‘Hoezo… zeearenden spotten in Noorwegen? Goeree-Overflakkee mijn eiland!’.

Sociale media
Goeree-Overflakkee mijn eiland! is niet alleen actief op Facebook, ook op Instagram en Twitter worden actief berichten en foto’s geplaatst over Goeree-Overflakkee. Ruim 3.100 personen volgen het eiland via Instagram. Op Twitter zijn dit ruim 1.800 personen.

Reacties