’t Blaeuwe Huus wordt VVV Inspiratiepunt

Foto: Google Streetview

Sinds 1990 is de VVV van Goeree-Overflakkee gevestigd in ‘t Blaeuwe Huus in Ouddorp. Daar vinden gasten een balie met behulpzame medewerkers, een winkel en een kleine expositieruimte.

Vanaf de opening is de inrichting hetzelfde, maar daar komt verandering in. Rond 1 maart zal een nieuw VVV Inspiratiepunt haar deuren openen.

Veranderende vraag van de gast
In een snel veranderende wereld, veranderen ook de wensen en behoeften van gasten. Digitalisering zorgt ervoor dat fysieke VVV-locaties een andere rol krijgen. Verhalen vertellen, interactie en beleving zijn hierbij belangrijke trends vandaag de dag. Hiermee verandert ook de rol en positie van de VVV. De VVV heeft voor zichzelf dan ook een ambitieuze doelstelling geformuleerd, waar zij de komende jaren invulling aan wil geven.

Deze ambitie heeft ook gevolgen voor de vestiging in ‘t Blaeuwe Huus.

Inspiratie over Goeree-Overflakkee
In het nieuwe inspiratiepunt komen allerlei interactieve elementen. Zo worden er op een grote maquette van het eiland allerlei toeristische tips geprojecteerd. Gasten kunnen een virtuele RTM tramrit maken over het eiland of met een speciale kijker meer te weten komen over bijzondere vogels. Op surfzeilen worden watersportbeelden getoond van de Brouwersdam en deze zijn zelfs live te volgen via een webcam die ook deel uitmaakt van de presentatie. En enkele bekende inwoners van het eiland vertellen gasten over hun favoriete plek op Goeree-Overflakkee.

Inspiratie op locatie
Tegelijkertijd wil de VVV Goeree-Overflakkee ook zorgen dat er op andere locaties op het eiland een hoogwaardige informatievoorziening voor gasten is. Daarom worden twee locaties op het eiland van een VVV Inspiratiewand voorzien. Deze wand bevat toeristische informatie over het eiland. In de wand zit een touchscreen waarmee de gast zelf informatie kan opzoeken. Via dit scherm kan aan de hand van een videoverbinding contact worden gelegd met een medewerker in ‘t Blaeuwe Huus.

Positieve ontwikkeling
Kantoormanager Mirna Bogert is blij met deze ontwikkeling; “Dit sluit helemaal aan bij de behoefte van onze gasten. Ik ben ervan overtuigd dat het straks ook voor inwoners ontzettend leuk is om te komen kijken.” Ook de gemeente Goeree-Overflakkee, die samen met de Stichting ‘t Blaeuwe Huus een belangrijke financiële bijdrage levert aan dit project, is verheugd met deze stap. “In het coalitieakkoord hebben we benoemd dat we de toeristische informatievoorziening naar een eigentijds niveau willen brengen. Het VVV Inspiratiepunt past hier uitstekend in,” vindt wethouder Arend-Jan van der Vlugt. Zijn collega-wethouder Peter Feller vult hem aan; “Het is mooi om te zien hoe meerdere partijen de handen ineen slaan om dit project te realiseren.”

Reacties