Movisie organiseert Meer dan handen vrijwilligersprijzen

Foto: Pixabay

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. Ook in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Hiervoor verdienen zij erkenning en waardering. De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een manier om  vrijwilligersorganisaties en hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt haar inwoners uit om namen van kanshebbers (organisaties en personen) uiterlijk vrijdag 23  november door te geven via www.goeree-overflakkee.nl/vrijwilligersprijzen.

Waardering en erkenning
Voor vrijwilligers is het belangrijk dat hun werk en inzet wordt gezien en gewaardeerd. Door mee te doen aan de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zet de gemeente Goeree-Overflakkee vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers in de spotlights en biedt ze de kans op landelijke aandacht, een geldprijs en inhoudelijke ondersteuning.

Meer dan handen vrijwilligersprijzen
De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS in samenwerking met de VNG, vereniging NOV en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie. Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet en wordt een blijk van waardering gegeven aan al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Per gemeente mogen maximaal drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden aangemeld.

Aanmelden organisaties en vrijwilligers
Inwoners kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties aanmelden via het digitale aanmeldformulier op de website, www.goeree-overflakkee.nl/vrijwilligersprijzen. Dit formulier is ook op papier beschikbaar op de leestafel in de hal van het gemeentehuis. U kunt het daar invullen en afgeven bij de balie. Meld de vrijwilligersorganisatie en vrijwilliger van uw voorkeur aan vóór vrijdag 23  november 2018.

LEES OOK: Flakkees team doet mee aan de Arctic Challenge Tour 2019

Voordragen van kanshebbers
Via de lokale media, de website en de Facebookpagina van de gemeente wordt vervolgens bekendgemaakt welke vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties het meest zijn voorgedragen, daarop kan dan tot maandag 3 december 2018 gestemd worden. De vrijwilliger met de meeste stemmen wordt als kanshebber voorgedragen voor de VriendenLoterij Passieprijs. Daarnaast maakt de vrijwilliger kans op een reischeque ter waarde van € 1.000,- (juryprijs) of

€ 500,- (publieksprijs). De vrijwilligersorganisatie met de meeste inwonersstemmen en twee door de gemeente gekozen vrijwilligersorganisaties maken kans op € 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs) én een training vrijwilligersmanagement.

Uitreiking prijzen
Vanaf vrijdag 14 december 2018 kan via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl op alle aangemelde projecten worden gestemd voor de publieksprijs. Op vrijdag 15 februari 2019 worden de juryprijzen uitgereikt door minister Hugo de Jonge van VWS tijdens een landelijke manifestatie.

Vrijwilligersprijzen 2018
Vorig jaar heeft de gemeente Goeree-Overflakkee ook organisaties en een vrijwilliger aangemeld voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen in de categorie lokale projecten/organisaties. De publieksprijs ging toen naar Ammy van der Weide-van Wezel, die zich al meer dan 35 jaar inzet voor de dieren en bewoners van Nieuw Rijssenburgh. De voorgedragen vrijwilligersorganisaties waren Hospice Calando, Poppodium Jailhouse en Goed voor Goed. Zij vielen niet in de prijzen.

Reacties