Elektrische deelauto’s voor nieuwe wijk Havenstad

Foto: Sam Fish

De nieuwbouwwijk Havenstad in Stad aan ’t Haringvliet heeft donderdagmiddag 8 november wel een heel bijzonder cadeautje gekregen.

Door Sam Fish

De nieuwbouwwijk in het kleine dorpje trekt veel jonge mensen met kinderen naar het eiland die niet altijd een tweede auto kunnen of willen betalen. En aangezien de winkels op ongeveer vier kilometer afstand liggen is het wel handig om heen en weer te kunnen rijden.

Om deze nieuwe bewoners tegemoet te komen heeft Wonen op Flakkee in samenwerking met Mobiliteitsmeesters geïnvesteerd in twee elektrische deelauto’s.

Delen
De twee elektrische BMW i3’s zijn dus voor iedereen te gebruiken. “Je hoeft de auto’s niet te wassen en er is ook geen verzekering nodig. Dat regelen wij allemaal,” zegt Jouke Baarda van Mobiliteitsmeesters.

De auto’s worden onthuld door wethouders Van der Vlugt en Markwat, samen met wat nieuwe bewoners van de wijk. De auto’s hebben speciale groene parkeerplaatsen gekregen met een Agri oplaadpaal.

“Het is super mooi wat hier gepresteerd is. Ik denk dat we door duurzaamheid, woningbouw en vervoer te koppelen en brug kunnen slaan bij de mensen,” zegt Arend-Jan van der Vlugt. “We vonden het belangrijk dat er elektrische auto’s zouden komen in het kader van de duurzaamheid. De gemeente gebruikt ook al deelauto’s en ik hoop dat steeds meer bedrijven hetzelfde gaan doen.”

Havenstad
Zo’n tien jaar geleden ontstond het idee voor de nieuwbouwwijk, wat ongeveer twee jaar geleden terug tot leven is gebracht. De veertig woningen van de eerste fase zijn inmiddels opgeleverd, de 24 woningen van fase 2 worden op dit moment gebouwd en fase drie gaat binnenkort in de verkoop.

Als de auto’s erg populair zijn bij de bewoners bestaat de kans dat er meer bij komen. De auto’s kunnen makkelijk geleend worden door middel van een app (€ 10,- in de appstore) voor € 6,- per uur.

Reacties