Wethouder Van der Vlugt vertrekt

Foto: PR CDA Goeree-Overflakkee

Arend-Jan van der Vlugt (CDA) heeft op 2 oktober 2018, tijdens de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee, te kennen gegeven dat hij zijn functie per 13 december 2018 neerlegt. Tot die tijd blijft hij zijn taken vervullen.

Van der Vlugt was van 2007 tot 2010 wethouder in de voormalige gemeente Goedereede. In 2013 is hij opnieuw wethouder geworden voor de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee. Na bijna zes jaar wethouder te zijn geweest, heeft hij er na een intensieve afweging voor gekozen zijn functie niet verder voort te zetten. De komende tijd wil hij zich gaan richten op nieuwe uitdagingen.

“Met veel plezier en ambitie ben ik deze uitdaging aangegaan. Een gemeente die een herindeling achter de rug heeft, vanuit het Rijk een enorme windopgave voor de kiezen kreeg, maar ook in een periode na de economische crisis, maakten het dat ik mijn steentje wilde bijdragen voor Goeree-Overflakkee. Om het eiland op de kaart te zetten en ook voor de toekomst vitaal en economisch sterker te maken,” laat hij weten in een persbericht. “Dat we nu mogen constateren dat ons eiland bekendheid heeft verworven en dat we het krimpscenario in nauwe samenwerking met onze ondernemers, inwoners en provincie hebben weten om te buigen naar groei, geeft mij een trots gevoel. Na de pioniersfase ben ik toe aan nieuwe uitdagingen. Daarnaast hebben de berichten die de afgelopen weken in de media verschenen mij erg geraakt. Het is onterecht, oneerlijk en onacceptabel. Het heeft dan ook mijn besluit doen versnellen.”

CDA dankbaar voor rol die Van der Vlugt vervuld heeft
Het bestuur en de fractie van het CDA Goeree-Overflakkee vinden het bijzonder jammer dat Arend-Jan van der Vlugt niet langer als CDA-wethouder zal deelnemen in het gemeentebestuur. Met respect voor zijn keuze en een grote mate van dankbaarheid voor al het werk, zal zijn enthousiasme, gedrevenheid en enorme inzet gemist worden.

Gesprekken over de opvolging zijn in gang gezetOp korte termijn zal het CDA kenbaar maken wie als nieuwe wethouder de inzet van Arend-Jan van der Vlugt voor het eiland gaat voortzetten

Het college van burgemeester en wethouders betreurt zijn vertrek en zegt “een enthousiaste, innovatieve en betrokken wethouder te verliezen, maar respecteert zijn beslissing”. Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over wie als nieuwe wethouder zijn taken overneemt. Zodra daar meer over bekend is, publiceert de gemeente dat.

Reacties