Training ‘Goed omgaan met dementie’

Foto: Afbeelding van Sabine van Erp via Pixabay

Het aantal mensen met dementie stijgt. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim een half miljoen.

Mensen leven gemiddeld 6,5 jaar met dementie. Het grootste deel daarvan wonen zij thuis. We komen hen tegen op ons werk, in onze vereniging en in de buurt. ‘Samen dementievriendelijk’ wil Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger, zodat zij zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen.

De ketenzorgdementie Goeree-Overflakkee biedt trainingen ‘Goed omgaan met dementie’ aan. Het hoofddoel van de training is om deelnemers kennis en inzicht te geven, en hun vaardigheden te vergroten omtrent het herkennen van, en omgaan met iemand met dementie. De trainingen zijn bedoeld voor onder meer vrijwilligers en medewerkers van gemeenten, banken en supermarkten. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen. De training duurt ongeveer 2,5 uur en wordt 2 keer aangeboden.

De eerste training wordt gegeven aan de Pastoor van Luenenstraat 20 in Achthuizen. Deze vindt plaats op woensdag 27 september om 14.30 uur. De tweede training is in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Deze vindt plaats op donderdagavond 5 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de training.

Wil je meer weten of aanmelden? Stuur dan een email naar [email protected] Kijk voor meer informatie op www.samendementievriendelijk.nl.

Cookieinstellingen