Theaterschool Houten Aap speelt Noord Zuid

jun 13 , 13:23 Entertainment
whatsapp image 2024 06 09 at 102643
Jeugdtheaterschool Houten Aap speelde afgelopen weekend voor twee uitverkochte zalen de voorstelling Noord Zuid.
Er was dit keer een bijzondere gast in het publiek. Jaap Willem Eijkenduijn wethouder van Kunst & Cultuur kwam de voorstelling bekijken. “Een ontzettend leuke voorstelling”, liet hij weten via zijn socials.
De theaterschool bestaat sinds het najaar van2022 en heeft inmiddels 55 leerlingen in vijf verschillende groepen. Docent en regisseur Mark van Vliet heeft dit keer met twee groepen een origineel stuk neergezet, met een knipoog naar de werkelijkheid. Het theaterstuk Noord Zuid gaat over twee totaal verschillende koninkrijken die met elkaar in oorlog gaan. Uiteindelijk, na veel hilariteit en interactie met de zaal, loopt het weer goed af. Het stuk is gebaseerd op het kinderboek In de Soete Suikerbol , geschreven door W.G. van der Hulst.

Theaterschool Houten Aap

De theaterschool is medemogelijk gemaakt door de gemeentesubsidie maatschappelijke initiatieven. Zonder subsidie is het voor de theaterschool niet mogelijk zulke grote producties op te tuigen. Na afloop sprak wethouder Eijkenduijn de volle zaal nog toe. Hij gaf daarbij aan dat er zeker weer een nieuwe productie moest komen.