Tess Merlot brengt met band Franse chansons

jul 08 , 12:04 Entertainment
tess foto jaap reedijk
Op zaterdag 13 juli wappert de Franse vlag naast de Sommelsdijkse vlag want Tess Merlot, dé chansonnière van de Lage Landen, treedt op in het Poldertheater van Hofstede Lust & Last.
Een avond met het chanson zoals het echt hoort te klinken. Deze Franse avonden zijn intussen een begrip geworden op Lust en Last. Na eerdere optredens van Gerard Alderliefste en band, David Vos en Brita Maria is het nu de beurt aan Tess Merlot en haar band. Ze tourt met haar band door het hele land en speelt in de mooiste theaters en schouwburgen.
Daarnaast maakt ze, goed beluisterde, podcasts en radioprogramma’s over Franstalige muziek. Ze wordt regelmatig op nationale tv en radio gevraagd om haar liefde voor het chanson te delen.

Tess Merlot

Het jaar 2023 bracht Tess over de grens, waardoor ze zowel in Frankrijk, Duitsland en België een nieuw publiek vond. De fameuze Ellington Jazz Club in Perth, Australië was gewoon uitverkocht. In maart 2024 verscheen haar tweede album Chante la vie. Ook van dit album zal zij deze avond enkele chansons brengen.
Op Chante la vie staan meerdere singles die in het afgelopen jaar verschenen zijn. Zo ontving Ma maison / Ons huis veelvuldig airplay op NPO Radio 2 en 5. Het was de jongste single ooit die opgenomen werd in de Eeuwige Roem-lijst van Radio West en eindigde zelfs op de eerste plaats van deze lijst. Rien à perdre werd afgelopen zomer dé Radio Tour de France-hit op NPO Radio 1. Ook stond het wekenlang in de playlist van NPO Radio 5. Met het duet Je n’ai plus 20 ans was Tess samen met Ben Cramer te gast in onder andere Tijd voor Max en Shownieuws.

Hofstede Lust en Last

Op 5 oktober 2024 staat ze met haar voltallige band en een strijkkwartet in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. En in 2025 staat zelfs een avond met het residentieorkest op de agenda. Maar eerst is Sommelsdijk aan de beurt. Op zaterdag 13 juli kun je haar ervaren bij Hofstede Lust en Last. De deuren openen om 19.30 uur en ongeveer een half uur later begint het optreden. De entree bedraagt € 22,50 per persoon en reserveren kan via de website van Lust en Last .