In Italië heb je pasta en pizza, België heeft de frieten en Duitsland de worst. Maar wat heeft Nederland? Boerenkool!
Door Sam Fish
Boerenkool is toch wel het echte Nederlandse gerecht. Een goede, stevige maaltijd, gemaakt door en voor de hardwerkende landarbeiders. Zij hebben de koolhydraten nodig na een koude dag op het land. Maar naast hen zijn er nog genoeg andere Nederlanders die hier van kunnen genieten. Ook al vinden de buitenlanders het maar een raar groen goedje. Gewoon niks van aantrekken.
Maar vandaag is het dus Nationale Boerenkooldag en zetten we deze maaltijd in het zonnetje. Deze dag werd voor het eerst gehouden in 2016. Het is misschien geen dag met speciale activiteiten, maar het is wel een mooie aanleiding om het weer eens te eten. Het weer buiten geeft er ook wel aanleiding toe. Eet je mee? Zet dan een foto van je boerenkoolmaaltijd op de sociale media. Eens kijken wie er nog meer mee eet.
Er verandert vandaag niet heel veel vergeleken met gisteren. Er is af en toe een zonnetje, afgewisseld met wolkenvelden en soms een enkele bui. Hopelijk blijft de mist vandaag weg. Er staat hooguit een klein briefje uit het zuidwesten. Die neemt aan het einde van de dag wel wat toe in kracht. Het wordt uiteindelijk zo’n 16 graden.
Bron:
Het RIVM heeft de corona-cijfers geüpdatet. Dit zijn de cijfers van de week van 14 tot 20 oktober.
Volgens het coronadashboard zijn er op Goeree-Overflakkee in de afgelopen 24 uur 33 mensen positief getest op het virus. In heel Nederland waren dat er 10.007.
Bron: RIVM
Maar we houden het niet alleen bij de boerenkool. Het is ook wereld ontwikkelingsdag, de dag van de Verenigde Naties, politie, de gibbon, voedsel en bologna worst.
En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!