Flakkeese genomineerd voor Vrouw in de Media Award

10 jan 2022, 10:05 Entertainment
overzicht met tekst
PR Vrouw in de Media Award

De 24-jarige Femke Meijboom uit Oude-Tonge begint een bekende verschijning te worden op Goeree-Overflakkee. Dat begon al met haar boeken, maar nu is ze ook genomineerd voor een award!

In 2020 publiceerde Femke haar eerste boek, een biografie over haar oma Jo. Voor dat boek won ze een Indie Award voor het meest leerzame boek. Vorig jaar volgde ze dat boek op met haar tweede: Slashwerk. En ook dat boek is genomineerd voor diezelfde prijs. Maar niet alleen haar boeken doen het goed.

Femke spoort jongeren aan om meer te lezen. Daarnaast geeft ze hen ook tips over het maken van keuzes als jongvolwassene. Ze zit dan ook bij de vijf finalisten voor de ‘Vrouw in de Media Award 2021 Zuid-Holland’. Ze is de jongste finalist van dit jaar.

Vrouw in de Media

Ieder jaar organiseren Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM) de Vrouw in de Media Awards. Slechts 23 procent van de experts in het nieuws is vrouwelijk. Met deze prijzen wil de organisatie vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn. Daarnaast willen ze redacties ook aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award is er ook een provinciale uitreiking. En voor de prijs van Zuid-Holland is Femke genomineerd.

Stemmen

Om de prijs te winnen moet er op je gestemd worden. Dit kan van 3 tot en met 28 januari 2022 via de website van de prijs . De week daarna wordt de winnares bekend gemaakt. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen wordt dan ook de award uitgereikt. De winnares ontvangt als prijs een beeld van kunstenares Ellen Buchwaldt.

Kansmakers

Natuurlijk kun je stemmen op Femke, haar hebben we hierboven al kort voorgesteld. Maar ze is natuurlijk niet als enige in de race. Ze neemt het op tegen vier andere topvrouwen. We stellen hen hieronder ook even kort voor:

  • Caroliene Koetsenruijter: Zij is agressie- en conflictexpert en heeft als missie een veilige werkplek voor iedereen. Caroliene adviseert en traint werkgevers en werknemers hoe zij om moeten gaan met bepaalde situaties en wat zij zelf kunnen doen.
  • Joan Nunnely: Zij is expert diversiteit en inclusie binnen D66 in Rotterdam. Sinds 1 juli is ze ook voorzitter van directeurenoverleg Rotterdamse culturele instellingen.
  • Astrid Oosenbrug: Astrid is oud-Tweede Kamerlid en is sinds eind 2018 voorzitter van COC Nederland. Dat is de oudste nog bestaande LHBTI-belangenorganisatie ter wereld. Daarnaast is ze ook mede-oprichter van DIVID.nl, een stichting voor en door ethische hackers die de digitale wereld vrijwillig veiliger maken.
  • Kiki Schepens: Kiki is communicatiespecialist, spreker en schrijfster. Zo schreef ze een boek over sextortion, victim blaming, persoonlijkheidsstoornissen, gaslighting, emotionele chantage en partnergeweld.

Stuk voor stuk dus goede kanshebbers. Maar hoe leuk zou het zijn als de jongste deelnemer de prijs naar het eiland brengt?!