Deze week op Goeree-Overflakkee

jan 20 2019, 11:48 Entertainment
afbeelding bijeenkomst 13 januari
Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.
De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.
Inloopavond zanggroep Sommelsdijk
Zingen verlicht emoties en kan dus voor veel mensen een verschil maken. Daarom start er op dinsdag 22 januari een nieuwe zanggroep in de Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. Voorafgaand is er op dinsdag 15 januari al een avond om de inloopavond van 22 januari voor te bereiden. De zaal opent op beide avonden om 19.00 uur, het zingen zelf begint ongeveer een half uurtje later.
Met de zanggroep worden uitsluitend mooie, ontroerende, leuke en bekende Hollands-talige liedjes gezongen. Ontspanning en gezelligheid voeren daarbij de boventoon. De kosten voor de zangroep bedragen € 2,75 per persoon, per avond. Dit is inclusief een gratis kopje koffie of thee. Ter compensatie van de gemaakte kosten wordt er daarnaast nog € 10,- lidmaatschap gevraagd per kalender jaar.
Cursus – Zo is geluk heel gewoon
In deze cursus krijg je praktische handvaten voor een positiever en gelukkiger leven. Gebaseerd op de uitgangspunten van de positieve psychologie. Een aantal onderwerpen die aan bod komen zijn:
– Stress, wat is het en hoe kun je hier beter mee omgaan?
– Geluk, wat is het en hoeveel invloed heb jij op je eigen geluk?
– Wat houdt jou tegen om de volgende stap te zetten?
– Welke emoties beperken je en hoe ga je daarmee om?
In deze workshop sta jij centraal. Er zijn veel praktijkopdrachten en ruimte voor eigen inbreng, want we gaan aan de slag met het vergroten van jouw geluk. Zowel privé als in het werk!
Bibliotheek Middelharnis | Startdatum: Woensdag 23 januari | tijd 19:00-21:00 uur | aantal lessen: 5 | Prijs €80 / 5% ledenkorting
Presentatie Veilig Verkeer Nederland
Woensdag 23 januari heeft de 55+ club in Ouddorp VVN uitgenodigd voor een infomiddag. Een medewerker van Veilig verkeer Nederland komt onder andere iets vertellen over nieuwe verkeersregels en rotondes. Tevens geeft hij advies over het gebruik van de elektrische fiets en de scootmobiel. Hij informeert dus hoe je veilig deel kan nemen aan het verkeer
De middag vindt plaats in de Dorpstienden van Ouddorp en start om 14.00 uur. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]
Breicafé Den Bommel
Woensdag 23 januari is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30 tot 22.00 uur. Entree € 1,75. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65.
Boek & Film – De Wilde Stad
Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van een andere kant en vergelijk het met de film. Welke vind je mooier? Drie weken voorafgaand aan de filmavond kun je een exemplaar van het boek lenen in de Bibliotheek. Lees, kijk en geniet!
Donderdagavond 24 januari staat de verfilming van het boek De wilde stad van auteur F. Lemmens op het programma. De film toont hoezeer de dieren in onze nabijheid leven. De reiger die dagelijks bij dezelfde marktkoopman zijn middaghapje bij elkaar scharrelt, de meeuwen die snel iets van hun gading uit de zak pikken voordat de vuilnisman hem ophaalt en de woonbootbewoner die genoegen moet nemen met brutale nieuwe buren zodra naast hem de meerkoet zijn nest bouwt. De wilde stad toont de ongeziene natuur in Amsterdam. Of het nu de eekhoorn, de vos of de slak is: wie de levens van deze dieren van dichtbij beziet, zal onder de indruk zijn van hun slimheid en pracht.
Het Diekhuus, Middelharnis | donderdag 24 januari | tijd 20.00 tot 22.00 uur | toegang € 6,50 / bibliotheekleden € 5,-
Koppelklaverjasavond
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 24 januari een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.
Wintermarkt in de Geldershof
Op zaterdag 26 is er een gezellige wintermarkt in de Geldershof in Dirksland. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Er zijn kraampjes met voor ieder wat wils. Van handgemaakte producten tot erwtensoep en gebakken vis. Het belooft een gezellige dag te worden.