RGO-leerlingen druk bezig voor musical

Foto: Sam Fish

Een grote groep leerlingen is weer hard bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse musical. Dit jaar staat de musical Momo en de Tijdspaarders op het programma. Leerlingen zijn dan ook hard aan de slag gegaan met het instuderen van het stuk, de zang en dans en met het maken van de decorstukken en de kostuums.

Door Sam Fish

Het is voor het achtste jaar op rij dat de school een schoolmusical brengt en de leerlingen hebben er zin in. Onder begeleiding van regisseur Jora Mohlmann en de docenten Tamara Maliepaard (algehele organisatie), Roxane Touw, Astrid Giessen, Jeanette Nagtegaal en Sonja Mansueti, werken de leerlingen keihard om de kostuums, het decor, de tekst en niet te vergeten het acteerwerk, de zang, de dans en de grime tot in de puntjes perfect te krijgen. De musical moet namelijk in juni al de planken op!

De voorstelling is een samenwerking tussen drie afdelingen binnen de school: Mode & Design, Decor & Design en Licht, Geluid & Decor. In totaal werken bijna 100 mensen, leerlingen, docenten en vrijwilligers, samen om de productie op de planken te krijgen.

Het licht en geluid wordt, net als andere jaren, verzorgd door Framewave in samenwerking met leerlingen.

 Acteurs en actrices
“Het is voor de mij de eerste keer dat ik in een musical speel en ik heb meteen de hoofdrol gekregen,” vertelt Camilla een tikkeltje verlegen. “Ik vind het heel erg leuk, maar ook wel spannend. Ik ben van mezelf best wel druk en Momo is heel rustig. Dus dat is een uitdaging. Gelukkig ken ik de tekst goed en weet ik wat ik moet doen, dus ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.”

Ook Sascha heeft voor het eerst in haar leven auditie gedaan; “Ik heb de rol van Kassioppeia gekregen, de schildpad. Ik vind het wel een leuke rol, mijn karakter kan namelijk heel dwars zijn en gaat soms tegen dingen in. Dat is wel erg leuk om te spelen.”

Kostuums
Niet alleen de acteurs en actrices zijn hard bezig met de voorbereidingen, er moeten ook kostuums gemaakt worden. Dit gebeurt door een groep van veertig leerlingen. Zo maken Lisanne en Michelle samen een kostuum voor het toneelstuk. “Wij maken het kostuum voor een hele kleine rol, omdat we het eigenlijk niet echt aandurfden om een kostuum voor een grote rol op ons te nemen. We hadden allebei nog nooit een naaimachine gebruikt, dus we vonden het een goed idee om klein te beginnen,” vertelt Lisanne.

“Ik vond het wel leuk om onze eigen invulling te geven aan het kostuum. We moesten ons natuurlijk aan bepaalde eisen houden, maar we kregen toch ook wel wat vrijheid,” vertelt Michelle. “We hebben gekozen om de outfit te versieren met diamantjes en bloemen. Dat was nog een hele uitdaging, aangezien de steentjes uitverkocht waren.” Lisanne vult haar aan: “En toen deed ook de lijm het niet, dus we hebben een lijmpistool gebruikt. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Het is echt heel erg leuk om te doen!”

LEES OOK: Sail4Care keert terug naar Middelharnis

Decor
En wat is een musical zonder decor? Niets! Daarom werkt Nabaa samen met nog twintig klasgenoten aan de decorstukken. “Het decor bestaat uit blokken van zes kanten die je kunt stapelen en zo krijg je dus verschillende decors,” legt ze uit. “De verantwoordelijkheid die erbij komt kijken is erg spannend, maar ook leuk. Het is mooi om te zien hoe we met zijn allen het toneelstuk tot leven brengen en het uiteindelijke resultaat mag er zeker wel zijn!”

“Natuurlijk, soms loop je tegen dingen aan die net even anders hadden gekund, maar ik ben blij met het resultaat dat we hebben afgeleverd. We zijn nog niet helemaal klaar, maar we zetten met zijn allen nog even de schouders eronder en dan komt het helemaal goed,” aldus Nabaa.

Momo en de tijdspaarders: het verhaal
Het meisje Momo woont zonder vader of moeder in een oude ruïne vlak buiten de stad. Toch heeft Momo veel vrienden. De mensen komen graag bij haar, want Momo kan goed luisteren. De kinderen spelen graag met haar, want met Momo erbij weten ze de leukste dingen te verzinnen. De stad wordt ondertussen steeds grijzer en killer. Overal verschijnen hoge flatgebouwen en kantoren en de stad komt in de greep van de grijze heren van de Tijd-Spaar-Kas. De mensen worden overgehaald tijd te sparen en in de Tijd-Spaar-Kas te storten, zodat ze straks veel tijd over zullen hebben. De mensen krijgen steeds meer haast en iedereen heeft steeds minder tijd voor gezelligheid of een praatje. De grijze heren krijgen iedereen in hun macht, behalve Momo. Zij komt erachter dat de tijdspaarders helemaal niet van plan zijn de mensen de gespaarde tijd terug te geven. De grijze heren leven van de gespaarde tijd! Momo wil de tijd weer teruggeven aan de mensen en ze gaat de strijd aan met de tijdspaarders. Daarbij krijgt ze de hulp van Meester Secundus Minutius Hora, de beheerder van alle tijd en de schildpad Kassoppeia, die een half uur vooruit in de tijd kan kijken. Een spannende voorstelling dus!

Mis het niet!
Het toneelstuk wordt opgevoerd op donderdag 14 en vrijdag 15 juni om 13.30 en 19.30 uur. De kaartverkoop loopt via Keyzer Shoes & Trends, Primera en boekhandel Dekker & Van Esbroek in Middelharnis. Kaarten zijn ook online te reserveren door een mailtje te sturen naar [email protected]. Aan de deur betalen is ook een optie, maar op = op! Kaarten kosten € 7,- per stuk.

Reacties