Sail4Care terug in Middelharnis

Foto: PR Menheerse Werf

Op vrijdag 25 mei is de Menheerse Werf in Middelharnis het middelpunt van de tweede Sail4Care Regatta. Een zeilwedstrijd voor particuliere jachten die bemand worden door zowel teams van bedrijven, als van cliënten en medewerkers van zorginstelling Middin.

De opbrengst van de regatta, die voortkomt uit de inschrijfgelden van de bedrijfsteams, diverse sponsoren, een loterij en een ludieke veiling, is geheel bestemd voor de goede doelen Vrienden van Middin en de stichting Sailing Kids.

Op vrijdag 25 mei vaart een vloot uit van 14 zeiljachten, een grote driemaster als start- en finishschip en een aantal snelle rib’s om de regatta te volgen en op beeld vast te leggen. De organisatie in Middelharnis, de hospitality en de catering zijn in handen van de Menheerse Werf, die daarin ook weer samenwerkt met de cliënten van Middin. Ook varen er cliënten van Middin mee met de regatta aan boord van deelnemende schepen en de driemaster Oostvogel. Sail4Care is dus niet alleen een fundraiser, maar ook een activiteit die de cliënten zelf ook een leuke dag biedt.

Om 10.00 uur worden alle schippers, bemanning en de deelnemende teams op de Menheerse Werf ontvangen en ontmoeten de teams en de schippers elkaar. Na het palaver scheept iedereen in en rond 11.00 uur vertrekt de vloot door het havenkanaal naar het Haringvliet. Voor de haven van Middelharnis varen alle deelnemers een aantal oefenrondjes om aan elkaar en het schip te wennen.

LEES OOK: Bibliotheek komt met leuke activiteiten deze zomer! 

Rond 13.00 uur brengen de RIB’s de lunches aan boord en om 13.30 uur start de regatta. Het is een zogenaamde chase regatta: een start in groepen op basis van te verwachten snelheid, waarna de uitdaging natuurlijk ligt bij het inhalen van de eerder gestarte schepen. De werkelijk gevaren tijd tussen start en finish wordt vermenigvuldigd met een tijdcorrectiefactor per schip. Die uitkomst, samen met de resultaten van een vragenlijst en onderweg uit te voeren bijzondere verrichtingen, bepaalt de uitslag.

Rond 16.30u zouden alle schepen gefinished moeten zijn en gaan de bemanningen en schippers naar de werf voor een borrel, een goede napraatsessie en een ontspannen feest met muziek, BBQ, de prijsuitreiking en de veiling.

Teams die de boot dit jaar gemist hebben, maar de volgende editie niet willen missen, kunnen zich alvast voor volgend jaar inschrijven via www.sail4care.nl.

Reacties