Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Evaluatiemiddag 55+ club
Woensdag 23 mei wordt het 55+ clubseizoen traditiegetrouw afgesloten met een evaluatiemiddag in de Dorpstienden. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom om met ons van gedachten te wisselen over de activiteiten van het afgelopen seizoen. Wat vond u leuk, wat minder geslaagd en wat heeft u gemist? Wij vinden uw mening heel erg belangrijk en gebruiken uw suggesties voor het samenstellen van het programma voor volgend seizoen.

Ria Akerhoek heeft een leuke quiz gemaakt om uw geheugen wat op te frissen. Het belooft een gezellige middag te worden, waarbij u herinneringen op kunt halen en uw mening kunt geven. De entree is gratis, maar we vinden het fijn wanneer u zich van tevoren aanmeldt. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319.

Kindermiddag bij ASeal
Op woensdag 23 mei organiseert A Seal een speciale kindermiddag, waarbij bezoekers met kinderen 50% korting zullen krijgen op de entree. Er is voor de kinderen een speciale speurtocht met het thema ‘voortplanting’ en zij krijgen bij vertrek een leuk presentje.

Het thema ‘voortplanting’ is het tweede thema in de reeks educatieve thema’s die A Seal dit jaar aan de bezoekers aanbiedt. De zeehond en zijn directe leefomgeving staan hierbij centraal. De thema’s zijn een brede, speelse en leerzame aanvulling op de reeds bestaande educatie en informatie die bezoekers bij A seal kunnen vinden.

Meer informatie 

Bingo
Woensdag 23 mei is er een BINGO VAN DE OUDERENVERENIGIN de O-G-O. Om 13.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 9 rondes voor € 3.50. Daarnaast nog 9 gratis  prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1.00 per ronde. Daarna hebben we nog een verloting.

Breicafé
Woensdag 23 mei a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30 – 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 611397.

Harpconcert in Diekhuus
Harpdocente Ghislaine Voorrecht en viooldocente Heleen De Witte van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee hebben hun leerlingen klaargestoomd voor een prachtig optreden op donderdag 24 mei. In verband met de jeugdige leeftijd van de kinderen begint de avond in de Rabobankzaal van het Diekhuus al om 19.00 uur.

Deze avond is gratis te bezoeken. Mocht u nog meer willen horen? De vioolklas geeft een concert op 16 juni om 10:00 in de theetuin te Stellendam. Of kijk eens op www.muziekgebouwgo.nl voor al onze activiteiten of neem een kijkje bij onze lessen tijdens de juni muziekmaand van het muziekgebouw.

Meer informatie 

LEES OOK: Gratis Foodtruckfestival Smaak aan Zee terug met nieuwe editie

Aanschuifkoor
Veel mensen weten het: zingen maakt blij. Samen zingen maakt zelfs nog veel blijer! Donderdag 24 mei is er weer een Aanschuifkoor in het Diekhuus.

Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Hier en daar een valse noot is zelfs geen enkel probleem. Het elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben in het zingen is veel belangrijker!

Foyer van het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 | Donderdag 24 mei | Tijd 14.00 tot 15.30 uur | Toegang gratis | Meer info: www.leerenbeleef.nl

Meer informatie 

Blokfluitfestijn
Het wordt een veelkleurig geheel in het Diekhuus op vrijdag 25 mei. Er zullen zo’n 30 leerlingen van de afdeling blokfluit van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee zich presenteren Er is een grote variatie in spelers, instrumenten, repertoire en niet te vergeten de instrumenten. De gehele blokfluitfamilie zal te horen zijn van de kleine sopranino t/m de heel grote contrabasblokfluit.

Meer informatie 

Landbouwpromotiedag
Op zaterdag 26 mei organiseert Stichting hart van Goeree Overflakkee voor de eerste keer “Landbouw Promotiedag” in het centrum van Middelharnis.

Van 11 tot 16 uur zal het beneden zandpad In Middelharnis vol staan met voertuigen en machines die gebruikt worden voor de land en akkerbouw op Goeree Overflakkee. Deze voertuigen zullen toegankelijk zijn voor jong en oud en tevens zal er toelichting gegeven waar de machines voor gebruikt worden hoe er wordt om gegaan met veiligheid.

Daarnaast zijn er diverse attracties voor kinderen en zal er een streek en ambachtsmarkt zijn rondom de muziektent. Op het Diekhuusplein is een gezellig terras ingericht door de plattelands jongeren en kan je op een mechanische koe laten zien of je een echte cowboy bent.

Kaarttoernooi
Op zaterdag 26 mei organiseert het Ouderenwerk van Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten.

Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50. U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie.

Bandavond: Uncle Jimmy
Zaterdagavond 26 mei wordt het swingen en zingen geblazen bij Popstichting Jailhouse. Twee bands, twee generaties staan op het programma. Het voorprogramma zal worden verzorgd door de band “A.J. Reloaded”. Deze band speelt onder andere rock & roll, blues, en hits uit de jaren 50,60,70.

De toegang voor deze muzikale avond bedraagt €5,-. De zaal aan de Molenweg 28 te Middelharnis is open vanaf 20.00 uur, aanvang optreden is 21.00. Verfrissende consumpties en versnaperingen zijn tegen betaling van muntjes aan de bar verkrijgbaar.

Meer informatie 

Reacties