Gratis foodtruckfestival Smaak aan Zee

Foto: PR Smaak aan Zee

Smaak aan Zee vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 juni 2018 aan de Brouwersdam. Tijdens het grootste foodtruckfestival van de Zuid-Hollandse eilanden en Zeeland genieten bezoekers van lekker eten, muziek en activiteiten voor jong en oud.

Smaak aan Zee is een gratis foodtruckfestival voor jong en oud, dat op 15, 16 en 17 juni z’n derde editie beleeft. Aan de voet van de Brouwersdam zijn dit jaar naast 24 foodtrucks ook een fashiontruck te vinden en een speciaal plein met onder andere  een klimtoren, stormbaan en springkussens. Bewegen voor jong, maar zeker ook oud(er).

Focus op groen
In drie jaar tijd groeide het succesvolle Smaak aan Zee van 10.000 bezoekers in 2016 naar 13.000 in 2017. Dit jaar worden 10.000 tot 15.000 bezoekers verwacht. Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee, die het uitriep tot een Icoonevenement. De focus van de samenwerking ligt onder meer op duurzaamheid. Smaak aan Zee bevindt zich pal naast de Noordzee, midden in de natuur, en hanteert een No Waste-beleid. Tijdens het festival kun je afvalobers tegen het lijf lopen en er is een Commitment Team actief,  dat bezoekers uitlegt geeft over het belang van duurzaamheid en afvalscheiding.

Ontdek de Smaak van streetfood
Van streekgerechten tot saté, burgers, taco’s en smakelijke pizza’s: op Smaak aan Zee is een uiteenlopend aanbod aan streetfood te ontdekken. Maar liefst 24 foodtrucks openen dit weekend hun deuren. Een kleine greep: Rob Ribs bereidt American style-spareribs op zijn unieke Oklahoma Smoker; bij Wagyu geniet je van het beroemde, botermalse Wagyu-rundvlees; YouMe groeide met z’n sushi en teriyaki uit tot een publiekslieveling tijdens eerdere edities; en bij de koffie van Pelican Rouge mogen natuurlijk de zoete heerlijkheden van de Cakedealer en de Zoete Meiden niet ontbreken. De barren serveren fris, Brand bier en de Villa Marina Wijntruck zorgt voor rood, wit en zomerse rosé.

LEES OOK: Vergeten erfgoed Ouddorp in de spotlights

MuziekSmaak
Natuurlijk is er muzikaal entertainment: intieme liveoptredens van verschillende artiesten, bands, en DJ’s. Ook is er een muziekcaravan waarin het hele weekend op verzoek LP’s worden gedraaid. De dj-booth wordt bemand door onder andere dj’s Leonardo Del Mar, Tony La Porte, Santos Suarez,DJ [email protected], Ti Grande, Fahrano en DJ Sure. Op de livestage maakt Smaak aan Zee-favoriet Way Beyond Acoustic haar opwachting, spelen Blues Willis en Silky Sounds en verrast Sander Nijbroek het publiek met een aanstekelijk zomers optreden.

Dat Smaakt naar meer: Ouddorp Duin
Dit jaar niet één, maar twee keer Smaak aan Zee! De tweede editie vindt plaats op 17, 18 en 19 augustus op het strandplein van Ouddorp Duin, met 17 foodtrucks, muziek, activiteiten en workshops voor alle leeftijden.

Wat: Smaak aan Zee. 24 foodtrucks, muziek en gezelligheid voor jong en oud | Wanneer: 15, 16 & 17 juni 2018 | Openingstijden: vrijdag 16-23 uur, zaterdag en zondag 11-23 uur | Waar: terrein IC Grevelingen, Brouwersdam | Entree Smaak aan Zee: gratis | Entree Sport- en beweegplein: € 5,- p.p. voor de hele dag | Parkeren: gratis | pin & cash & Tikkie betalen mogelijk (geen munten)| Meer informatie: www.smaakaanzee.nl en Facebook.com/smaakaanzee | Persaanvragen via  [email protected].

Reacties