Prachtige tulpen-cheques uitgedeeld

Foto: Sam Fish

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar op zaterdag 14 april vond alweer de zevende editie plaats van de Tulpenwandeltocht. De opbrengst van die wandeltocht gaat echter niet in de spaarpot voor volgend jaar, de organisatie heeft dinsdagavond 15 mei de gehele opbrengst verdeeld over maar liefst negen goede doelen.

Door Sam Fish

“We hebben een prachtig bedrag opgehaald wat we vandaag mogen weggeven,” zegt Hans Meijer, mede-organisator van de Tulpenwandeltocht. “We zijn niet alleen trots op dat geweldige bedrag, maar ook op het evenement zelf waar dit jaar 1400 mensen aan hebben deelgenomen. En we zijn trots op de bijna 50 vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken om alles goed te laten verlopen. We willen daarnaast ook MSV & AV Flakkee bedanken dat we weer op hun terrein mochten starten en finishen.”

“We zijn in november al begonnen met het uitstippelen van de routes, want de tulpenvelden moet je elk jaar weer opnieuw opzoeken, dat verandert nog wel eens,” laat mede-organisator André Groenendijk weten. “Achteraf gezien hadden we het beter een week later kunnen laten plaats vinden, maar dat soort dingen vallen helaas niet te plannen.”

De organisatie bedankt alle sponsoren, met extra dank aan de verkeersregelaars en het Rode Kruis; “Het is allemaal meegevallen, jullie hebben welgeteld één paracetamol uitgedeeld,” grapt André. “En natuurlijk ook Happy Music voor het versterken van de startmoment.”

Chequeparade
Er is dus een prachtig bedrag opgehaald tijdens de zevende editie van de Tulpentocht en dat geld is verdeeld over twee hoofddoelen en zeven bij-doelen. De hoofddoelen van dit jaar waren Best Buddies Goeree-Overflakkee en De Klup. Beiden mochten een cheque in ontvangst nemen van 1500 euro.

LEES OOK: Stichting Energieke Regio viert eerste lustrum

Daarnaast werden er nog zeven kleinere cheques uitgedeeld aan stichtingen die een steentje hadden bijgedragen tijdens de Tulpenwandeltocht; 500 euro voor het Streekmuseum, 500 euro voor het Rode Kruis, Sempre Crescendo kreeg ook 500 euro, 500 euro voor muziekvereniging Apollo uit Nieuwe-Tonge, Modelvliegclub SDGO kreeg een cheque van 250 euro, ook 250 euro voor Stichting Goeree-Overflakkee Mobiel en 250 euro voor het orgeltje ‘De Kleine Victoria’.

Tot slot werd er ook nog namens de afdeling Eilandmarketing een cheque uitgereikt aan Ilonka van der Velde en Dineke Brooshoofd voor de leukste foto die gemaakt is tijdens het evenement. Zij kregen een cheque voor een overnachting in een Beachlodge bij het Zeil- en Surfcenter op de Brouwersdam.

Tulpenwandeltocht
De zevende editie van de Tulpenwandeltocht vond plaats op zaterdag 14 april 2018 en trok ruim 1400 deelnemers. Van deze deelnemers was de jongste 7 jaar en de oudste 82. De volgende en achtste editie vindt plaats op zaterdag 20 april 2019.

Reacties