Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; xxolgaxx

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

 

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 7 mei a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 9 mei een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Woensdagavond 9 mei is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ).

Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar  [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

LEES OOK: Verbeter je computervaardigheden in de bibliotheek

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Middelharnis vindt plaats op woensdag 9 mei van 10.00 tot 11.30 uur. Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers?  Kom dan langs in het Tabletcafé!

Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het Tabletcafé.

Fietstocht
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert op woensdagmiddag 9 mei a.s. een fietsmiddag.

Wij willen een kwekerij bezoeken waar we informatie krijgen en koffie drinken met iets lekkers. Bij thuiskomst eten we pannenkoeken. De kosten voor deze middag zijn € 9,-. Vooruitbetaling € 2,50.

Wij starten om 13.00 uur vanaf het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Aanmelden voor 7 mei bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel. Nummer Nel Vervloed 642697. Bij slecht weer zorgen wij voor een alternatief programma.

Streekmiddag
Woensdag 9 mei organiseert de 55+ club in Ouddorp weer een streekmiddag. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te luisteren naar streek verhalen. Er worden lekkernijen van het eiland geserveerd en u kunt gezellig met elkaar praten terwijl u lombokkers pelt. De entree voor deze middag bedraagt € 5,00.

U kunt zich aanmelden bij Joke van Dam tel. 0187 682319 of bij de club op woensdagmiddag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN e-mail: [email protected]

Sjoelen
Stichting Zijn wil iedere woensdagmiddag een sjoelmiddag gaan houden in het Wijkcentrum. De middag begint om 13.30 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN. Wilt u nadere inlichtingen dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, Marion Kieviet, telefoonnummer 0187-483366.

LEES OOK: Doe mee aan de boekchallenge van mei!

LEGO-middag
Op vrijdagmiddag 11 mei wordt er in Bibliotheek Ouddorp een Lego-bouwmiddag georganiseerd voor kinderen. Alle Lego die verzameld is ligt dan uitgespreid op de grond. De toegang is gratis. De middag duurt van 13.00 tot 16.30 uur.

Op zaterdag 12 mei is alle Lego te vinden in de Bibliotheekvestiging in Middelharnis. Schuif aan en bouw iets moois. Want….van LEGO kun je (bijna) ALLES maken! Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee: samen spelen is gezelliger dan alleen. De entree is gratis, de LEGO-middag duurt van 10.00 tot 15.30 uur.

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Oude-Tonge vindt plaats op vrijdagochtend 11 mei 2018. Let op: de Tabletcafé’s in Oude-Tonge vinden voortaan in de ochtend plaats, tussen 10.00 en 11.30 uur.

Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers?  Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet te halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het Tabletcafé.

Bingo
Zaterdag 12 mei is er een bingo van de O-G-O, ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. Om 19.30 uur in het wijkgebouw van de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 11 rondes voor € 6.50. Daarnaast nog 9 extra prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1.00 per ronde.

Reacties