Robbentochten in het Grevelingenmeer

Foto: Sam Fish

In het grootste zoutwatermeer van Europa, de Grevelingen leven ruim 100 zeehonden. Dit zijn vooral gewone zeehonden, gemixt met enkele grijze zeehonden.

In de open sloep van Staatsbosbeheer varen we naar de zeehondenkolonie. Onderweg passeren we verschillende eilanden in het meer en kun je genieten van de mooie omgeving. Je krijgt uitleg over dit unieke gebied en natuurlijk krijg je veel informatie over de zeehonden.

Hoe groot kan een zeehond worden? Wat eet een zeehond? Zijn ze gevaarlijk of juist lief? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens deze mooie tocht.

De robbentocht is geschikt voor jong en oud, maar niet geschikt voor minder validen in verband met opstappen op de boot. Honden zijn niet toegestaan. De tocht duurt ongeveer 2 uur en meevaren kan al voor € 25,- per persoon. Het startpunt is het Informatiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam in Ouddorp.

U wordt ontvangen in het Informatiecentrum waar u eerst een korte uitleg krijgt. Daarna gaat iedereen wandelend naar de boot bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. U kunt de auto laten staan op het gratis parkeerterrein van het Informatiecentrum of de auto meenemen naar het betaald parkeerterrein bij het Zeil-en Surfcentrum.

Aanmelden kan aan de balie in het Informatie Centrum Grevelingen aan de Brouwersdam, Tel: 088-2848210, via email [email protected] of via de website van Staatsbosbeheer.

Er kunnen maximaal 12 personen mee in de boot.

Data
Donderdag 10 mei om 14.00 uur
Zaterdag 12 mei om 10.00 uur
Woensdag 16 mei om 14.00 uur
Zaterdag 19 mei om 10.00 uur
Woensdag 23 mei om 14.00 uur
Zaterdag 26 mei om 10.00 uur
Woensdag 30 mei om 14.00

Juni, Juli en augustus elke zaterdag om 10.00 uur en elke woensdag om 14.00 uur.

Reacties