Zonnige 29ste Flakkeese Dagen

Foto: Bianca Stok

Gezellige drukte op de Flakkeese Dagen het afgelopen weekend. Bijna tweeduizend mensen kwamen daar genieten van het prachtige weer, veel gezelligheid en muziek van Flakkeese bodem.

Door Sam Fish

De Flakkeese Dagen trok dit jaar meer bezoekers dan vorig jaar en dat was goed te merken. De 1800 bezoekers hebben samen namelijk ruim 3000 liter bier opgedronken onder het genot van lokale artiesten. En dat waren niet zomaar artiesten. Deze zesentwintig artiesten kwamen namelijk stuk voor stuk van Goeree-Overflakkee of hadden een goede link met het eiland.

Het feestelijke weekend is zonder grote incidenten verlopen, zelfs de EHBO had het redelijk rustig. Er was eigenlijk niets dat niet opgelost kon worden met een pleister of twee. “Er zijn geen grote incidenten gebeurd en daar zijn we ontzettend trots op. Het is een teken dat we hier samen komen voor een gezellig festival en niet om herrie te schoppen”, aldus de organisatie.

Vrijwilligers
Een festival als de Flakkeese Dagen lijkt er elk jaar maar weer gewoon te zijn, maar niets is minder waar. Ongeveer vijftig vrijwilligers hebben de week ervoor, en tijdens het festival, hard gewerkt om alles soepel te laten verlopen. “Er waren zaterdagavond op een gegeven moment heel veel mensen op het terrein waardoor de pinautomaten af en toe een beetje haperden, maar daar hoorden we verder geen bezoekers over klagen,” laat de organisatie weten. “Wij zijn heel blij met de afgelopen editie, het was een goede, drukke, gezellige editie en we kijken nu al uit naar volgend jaar; de dertigste editie. Een jubileum jaar voor de Flakkeese Dagen. We hebben al een paar ideeën klaar liggen.”

LEES OOK: VIDEO – Kika krijgt even 2,4 miljoen flessendopjes afgeleverd

Reacties