Kijk eens uit je doppen, man!

Foto: Sam Fish

Er kwam op dinsdag 17 april wel een heel groot cadeau voor Kika-ambassadeur Kees Witte het eiland op rijden, namelijk twee vrachtwagens vol met gedoneerde doppen voor Kika.

Door Sam Fish

Per kilo doppen krijgt Kika Goeree-Overflakkee 25 eurocent en de vrachtwagens vol doppen leveren de stichting dus zo’n 2000 euro op. Een middagje hard werken kan er dan wel vanaf. Een team van zo’n zes mensen is de hele middag bezig geweest om de doppen over te gooien van de dozen naar een grote container. En één container haalt het niet, dus komt er ’s avonds gewoon nog een container bij en gaat het team nog even verder.

Fruity Line, een bedrijf uit Ochtend, vlakbij Tiel, maakt verse sapjes en smoothies en besloot 2,4 miljoen flessendopjes te doneren aan ‘onze’ Kika-Kees. “Dit is toch geweldig. We hoeven hier niets voor te doen, maar we krijgen er wel geld voor om de zieke kinderen te helpen,” zegt Kees. “Ik ben hier echt heel erg blij mee. En de inzet van het hele team is ook top. Ze verrichten echt heel goed werk.”

Maar niet alleen het Kika-team en Fruity Line werken mee aan de actie. Zo heeft Transportbedrijf Trommel de opslagloods beschikbaar gesteld waar Kika het hele jaar door ingezamelde doppen, blikjes, dekseltjes en kroonkurken kan verzamelen. Van Rossum heeft een heftruck uitgeleend aan de stichting en Dhr Bruijn sponsorde het vervoer van Ochtend naar Middelharnis.

LEES OOK: 1410 deelnemers voor zevende Tulpenwandeltocht

En natuurlijk is het hard werken om 32 pallets aan doppen te legen in een container, maar het is vooral ook ontzettend gezellig. Zo wordt er gelegen, gezwommen en gedoken in de container. Let alleen wel op dat je je telefoon op de rand van het bad laat liggen.

Artikel gaat verder onder de video’s

Doppenactie
De doppenactie van Kika startte drie jaar geleden en is elk jaar groter geworden. Inmiddels kunnen niet alleen plastic flessendopjes en kroonkurken worden ingeleverd. Ook lege en platte blikjes bier of frisdrank, dekseltjes van potjes, inktpatronen van de printer en oude mobieltjes worden ingezameld. Deze spullen worden opgehaald door Klein Recycling (behalve de mobieltjes) en daar krijgt Kika geld voor. Zo help je de zieke kinderen, maar hoef je zelf geen geld te missen als je dat niet kunt. Spaar jij al mee?

Reacties