Cursus: De Medici verklaard

De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) start maandagavond 16 april met een 2-daagse avondcursus over De Medici uit Florence. Een cursus over de dynastie, de bank, de macht en de kunst.

Wat heeft Louis Couperus te maken met de legendarische Medici dynastie in Florence? Niets, zou je denken. Toch geven we Couperus graag even het woord: “De Medici, zij zijn een obsessie, hier in Florence! Overal, op alle hoeken der straten verheffen zich nog hunne wapenschilden. De musea zijn eigenlijk slechts gevuld met de verzamelingen van de Medici; de paleizen in Florence zijn veelal paleizen van de Medici; de parken zijn aangelegd door de Medici; de villa’s buiten zijn hunne villa’s, en de toerist ontmoet dus hun naam bij elken pas, voelt hunne ziel hem omzweven bij elk kunstvoorwerp, dat hij bewondert. De Medici, de Medici, hij herhaalt het zich tèlkens, de verblufte toerist, en eindelijk bekent hij zich oprecht: Nu ja, natuurlijk, de Medici…:  Lorenzo….Giuliano….Cosimo… maar…maar wie waren zij eigenlijk?”

Herkent u zich in de toerist van Couperus en wilt u weten ‘hoe het zit’ met die Medici? Twee cursusavonden hebben de familie en haar geschiedenis tot onderwerp……: De Medici verklaard. De Medici staan aan de wieg van de renaissance en op de stoep van de moderne maatschappij.

LEES OOK: Genoeg te doen op Goeree-Overflakkee deze week!

De kosten van de cursus bedragen slechts € 25,00. De cursus bestaat uit 2 maandagavonden van 19:30 uur tot 21:30 uur en wordt gehouden in de Voorstraat 35 van Sommelsdijk. De cursusdata zijn: 16 en 23 april en de docente is Imelda van der Linden.

Aanmelden kan via: [email protected] of via de website www.kcego.nl. Inschrijven en betalen is ook mogelijk via www.leerenbeleef.nl.

Reacties