Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Nadine Moerenhout

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 9 april a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Koersballen
Het ouderenwerk van Stichting ZIJN is gestart met een nieuwe koersbalclub in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Koersballen is enigszins te vergelijken met jeu de boules. Alleen wordt jeu de boules buiten gespeeld en koersballen binnen. Bij jeu de boules worden de ballen min of meer gegooid en bij koersballen mogen ze alleen gerold worden.

Dinsdagmorgen van 09.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om gezellig samen in beweging te zijn, een kopje koffie of thee te drinken en eventueel nog een kopje soep. U bent van harte welkom in het Wijkcentrum. Aanmelden kan bij het ouderenwerk: tel.nr. 483366 of e-mail [email protected]

LEES OOK: Nieuw toeristisch seizoen gestart in Ouddorp

Filmhuis: Walk with me
Woensdag 11 april de documentaire ‘Walk With Me’ een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
woensdag 11 april 2018 / 20.00 uur
€ 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00
www.hetdiekhuus.nl

Deze film is geschikt voor alle leeftijden / genre documentaire

Meer informatie

Chinees Buffet
Woensdag 11 april is het weer tijd voor het jaarlijkse Chinees buffet van de 55+ club in Ouddorp. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van diverse Chinese gerechten. De kosten bedragen €14,00 U kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319 graag voor 9 april.

U wordt vriendelijk verzocht uw eigen bord en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten. Woensdag 18 april is er een notaris bij de club voor een informatiemiddag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN tel. 0187 483366 of e-mail: [email protected]

Inspiratiedag voor mantelzorgers
Om te ervaren hoe het voelt om even afstand te nemen van de zorg en eens aandacht voor jezelf te hebben, organiseert Stichting ZIJN op woensdag 11 april van 10.00 uur tot 16.00 uur een inspiratie dag in het Diekhuus.

Er zijn diverse workshops en een lunch. ’s Morgens reikt Yvonne Groenendijk je handvatten aan om ruimte voor jezelf te creëren en kun je onder leiding van Carola Schenk ontspanningsoefeningen doen.

Na de lunch Verzorgt Annie Doornheim een beweegsessie op muziek en kun je bij Annemarie Hogenbirk op een creatieve manier je hoofd leegmaken.

Zorg je voor een ander en wil je je batterij eens opladen, meld je dan aan voor deze inspirerende dag, dat kan bij Carla Vermeulen tel 0187 641344 of e-mail [email protected] De kosten bedragen €5,00 inclusief lunch, koffie en thee.

Meer informatie

55+ bingo Achthuizen
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 11 april een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé Oude-Tonge
Op woensdag 11 april is het breicafé in Oude-Tonge weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge en duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur.

Het concept is heel eenvoudig. Iedereen neemt eigen spullen mee om mee aan de slag te gaan. Kom je er niet uit, ben je een beginner of wil je eens iets nieuws proberen dan is er altijd wel iemand aanwezig die kan helpen. Dit natuurlijk allemaal onder het genot van een kopje koffie of thee.

Aanmelden voor het breicafé is niet nodig. Voor vragen kun je terecht bij Stichting ZIJN via 0187-483366 of stuur een e-mail naar [email protected]

Gym en dans voor ouderen
Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen.

De gymles wordt gegeven door Carola Schenk en is iedere donderdag van 13.30 tot 14.00 uur. Internationale dans wordt iedere donderdag van 14.15 tot 15.00 uur gegeven door Annie Doornheim. Hier kunt u zonder partner aan deelnemen.

We zien u graag voor een proefles aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Voor informatie kunt u bellen of mailen: tel. 483366 e-mail [email protected]

LEES OOK: Europa-dag op RGO met speciale gast!

Filmhuis: The Circle
Donderdag 12 april vertoond Filmhuis Middelharnis in samenwerking met de Bibliotheek Zuid Hollandse Delta de film ‘The Circle’ van regisseur James Ponsoldt met o.a. Emma Watson, Tom Hanks en Bill Paxton.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
12 april / 20.00 uur / www.hetdiekhuus.nl
€ 6,50 / Filmhuis, bibliotheekleden en CJP € 5,00

Geschikt voor alle leeftijden / genre drama, sciencefiction, thriller

Meer informatie

Breicafé Ooltgensplaat
Op donderdag 12 april a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat.

Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Film: Manchester by the sea
Donderdag 12 april heeft strandtheater Houten Kaap opnieuw een primeur. Voor het eerst sinds de opening wordt er een film voor volwassenen afgespeeld op het grote scherm. De film die deze avond wordt vertoond is de oscarwinnende dramafilm ‘Manchester by the sea’ uit 2016.

Kaartjes voor deze film (€6,50) zijn vooraf te bestellen via houtenkaap.nl.

Meer informatie

Flakkeese Dagen
De Flakkeese Dagen zijn al járen het grootste festival op Goeree-Overflakkee met muziek van eigen bodem, lekker eten en boordenvol gezelligheid.

Ook dit jaar worden de Flakkese Dagen gewoon weer georganiseerd en met 29 jaar het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op het eiland. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2500 bezoekers.

Meer informatie

Theatergesprek: Foppe de Haan en Evert Ten Napel
Vrijdag 13 april een interessant theatergesprek met Foppe de Haan en Evert ten Napel in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis.

Bij deze voorstelling is het mogelijk vooraf in de gezellige foyer van het Diekhuus te eten. Het diner bestaat uit een voorafje, hoofdgerecht in buffetvorm en een nagerecht. Aanvang diner 18.00 uur.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
€ 25,00 / met diner € 50,00 / Rabobankzaal / 20.15 uur
reserveren www.hetdiekhuus.nl

Meer informatie

Bingoavond
De bingocommissie van het Ouderenwerk van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 14 april een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen.

Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De 1 e ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden Bingo kosten u €7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,00. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,00. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet.

Wij wensen u alvast heel veel plezier.
Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk.
Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

LEES OOK: TV-tuinman helpt bij CNS Zomerland in Stellendam

Italiaanse avond in Houten Kaap
Zaterdag 14 april organiseert strandtheater Houten Kaap vanaf 20.00 uur een Italiaanse avond met muziek van de Italiaanse chansonnier Alberto “Napo” Napolitano, smaakvolle Italiaanse wijnen en een heerlijk Italiaans hapje. Lokaal talent Clementine Volker verzorgt op deze avond een gastoptreden.

Om de Italiaanse sfeer compleet te maken worden er op deze avond lekkere wijnen uit Italië geschonken en wordt er een smakelijk Italiaans hapje geserveerd. Alberto neemt voor de gelegenheid een aantal streekproducten mee die aan het einde van de avond onder het publiek zullen worden verloot. Bij de ticketprijs van €25 is een consumptie inbegrepen. Tickets zijn te koop via houtenkaap.nl.

Meer informatie

Afsluiting expositie ‘Aan de keukentafel’
Op zaterdag 14 april wordt de tentoonstelling ‘’Aan de keukentafel’’ afgesloten. Personen die hebben deelgenomen aan deze tentoonstelling kunnen hun foto ophalen tussen 10.00-17.00 uur op het informatiecentrum de Grevelingen.

Kosten voor deelname aan de workshop van Bloemenliefde zijn €17,50 voor volwassenen en €5,- voor kinderen. Opgeven voor de workshop kan t/m 11 april 17.00 uur via de mail [email protected] of per telefoon tijdens kantooruren: 0882 848210.

Meer informatie

Reacties