Nieuw toeristisch seizoen geopend

Foto: Sam Fish

Feest in de haven van Port Zélande op vrijdagmiddag 6 april. Daar werd namelijk het toeristisch van 2018 feestelijk geopend.

Door Sam Fish

De middag werd muzikaal omlijst door Julia Kerpel, Els van de Weteringen en Ilona Leijdens van Sing it! Sister!. Met als hoogtepunt natuurlijk een vernieuwde versie van BLØF’s hit Zoutelande met de toepasselijke titel Port Zélande. En het is niet alleen de start van een nieuw seizoen vol toerisme, maar ook een seizoen vol evenementen en activiteiten.

De eerste activiteit start al meteen dit weekend met de strijd om de Optispring cup, een jaarlijks terugkerende wedstrijd onder Optimistzeilers uit verschillende landen. Dit jaar doen ruim 200 deelnemers tussen de 8 en 15 jaar oud mee aan de strijd om de Optispring Cup.
De openingshandeling van het nieuwe seizoen wordt dan ook verricht door wethouder Frans Tollenaar die samen met een aantal deelnemers van de wedstrijd de wedstrijdvlag hijst. “Waar is het mooier dan hier; we hebben prachtige boten, mooi weer, leuke evenementen. Wat wil een mens nog meer?!” roept hij enthousiast voordat het hijsen begint.

LEES OOK: Europa-dag op de RGO met special guest!

Opgeknapt
De start van het nieuwe seizoen markeert ook het einde van de verbouwingen aan Center Parcs Port Zélande. Er is hard gewerkt om zo’n 700 cottages helemaal op te knappen en daarmee is Port Zélande het nieuwste, en volgens velen ook het mooiste, Center Parcs park. Het park is klaar voor de toeristen.

Reacties