Nieuw in Middelharnis; het Digi-café

Foto: PR Digicafé Middelharnis

Op vrijdag 6 april gaat in Bibliotheekvestiging Middelharnis het Digi-café van start.

Het Digi-café is iedere vrijdagmorgen geopend tussen 10 en 12 uur en wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Wat is een Digi-café?
Bij het Digi-café kan iedereen aanschuiven met vragen op digitaal gebied. Technische vrijwilligers helpen je op weg bij bijvoorbeeld: het overzetten van foto’s van een digitale camera naar een laptop, het downloaden van een formulier of het maken van mappen op je computer.

Maar ook als je graag een spelletje wilt spelen op je tablet (en geen idee hebt hoe het werkt), Skype wilt uitproberen of een foto via email wilt versturen ben je bij het Digi-café op de juiste plaats. Wat is het Digi-café NIET? Bij het Digi-café kunt u NIET terecht voor reparaties aan defecte computers of andere digitale apparaten, online bankieren en andere privacy-gevoelige zaken.

Samen weet je meer dan alleen!
Het Digi-café werkt onder het concept: Samen weet je meer dan alleen. In het Digi-café zijn vrijwilligers aanwezig met feeling voor technische zaken, maar hebben misschien niet op iedere vraag een antwoord. Door vragen met elkaar te delen kan vaak toch een bevredigend antwoord aan de vragende partij worden gegeven. Daarom……..ook als u geen vrijwilliger bent, geen specifieke vraag heeft, maar wel geïnteresseerd bent in computers en andere digitale apparaten; schuif aan in het Digi-café. U zult versteld staan van uw eigen en andermans kennis! De koffie staat klaar!!

Neem uw eigen apparatuur mee.

LEES OOK: Dirksland brainstormt over de toekomst van de Watertoren

Bij het Digi-café wordt alles in het werk gezet om uw digitale vragen op te lossen. Omdat elke computer/tablet/camera weer anders is; breng zoveel mogelijk uw eigen apparatuur mee.

Samenwerking
Het Digi-café is een samenwerking tussen Stichting ZIJN en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en wordt ondersteund door een enthousiast vrijwilligersteam.

Ook als vrijwilliger aan de slag? Meld u op vrijdagmorgen bij het Digi-café!

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta | Middelharnis | Kerkepad 11| Digi-café
Vanaf 6 april, iedere vrijdagmorgen tussen 10 en 12 | Toegang gratis

Reacties