Genoeg te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: CC0 Public Domain

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Filmhuis: The Zookeeper’s Wife
Op woensdag 21 februari draait de film The Zookeeper’s Wife van regisseur Niko Caro in de Rabobankzaal van het Diekhuus. De film is geschikt voor 16 jaar en ouder en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 6,50 per persoon, maar Filmhuisleden krijgen € 1,50 korting. Kaarten voor de film zijn te bestellen op de website van het Diekhuus.

Een waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat. De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi’s te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin. De film vertelt op onnavolgbare wijze het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog. Zookeepers Wife is een verfilming van het gelijknamige boek (in Nederland vertaald als Antonina’s Dierentuin) van Diane Ackerman. Zij baseerde haar verhaal op de archieven en dagboeken van Antonina Zabinski. Van het boek werden wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht. In de Verenigde Staten stond het 54 weken in The New York Times-bestsellerlijst.

Bingo Middelharnis
Op woensdagmiddag 21 februari is er voor jong en oud een bingo in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Om 13.00 uur gaan de deuren open en ongeveer een half uur later begint de eerste van negen ronden waarbij prachtige prijzen te winnen zijn.

Meedoen kost € 4,50 per persoon, er is een vluggertje voor € 1,- en een veilig met zes loten voor € 2,50. Niets is verplicht, je bepaalt zelf waar je aan meedoet. Een kopje koffie of thee wordt gratis aangeboden. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk, voor meer informatie kan er gebeld worden met 0187-483366.

Gezellige middag en Potermaaltijd
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert op 21 februari a.s. een gezellige middag met optreden van Elly Lockhorst. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 te Oude-Tonge. Rond 17.00 uur gaan we gezamenlijk genieten van een heerlijke potermaaltijd. De totale kosten voor deze middag en maaltijd zijn € 11,50. Vooruitbetaling € 2,50.

Aanmelden voor 20 februari bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Meer informatie via 0187-642697.

LEES OOK: Roze Café over Flamingo’s 

Filmhuis: Personal Shopper
Op donderdag 22 februari draait om 20.00 uur de film Personal Shopper van regisseur Olivier Assayas in de Rabobankzaal van het Diekhuus. Entree bedraagt € 6,50 per persoon en € 5,- voor Filmhuisleden. De film is geschikt voor 16 jaar en ouder. Kaarten voor de film zijn te bestellen op de website van het Diekhuus.

Olivier Assayas wilde na drie historische films weer iets maken over de moderne wereld. Het werd een film over rouwen en geesten.
Met Personal Shopper begeeft cineast Olivier Assayas zich met de film op de grens tussen een sensuele thriller en stijlvol mysterie, gesitueerd in de Parijse onderwereld van de mode. Assayas werkt hiervoor opnieuw samen met Kristen Stewart, na hun alom bejubelde Clouds of Sils Maria. De jonge Amerikaanse Maureen (Kristen Stewart) werkt overdag in Parijs als personal shopper voor een veeleisende superster. Haar nachten brengt ze echter door op zoek naar een teken van haar overleden tweelingbroer Lewis. Maureen en Lewis sloten net voor zijn dood een pact om samen de grenzen van de sterfelijkheid te verkennen. Wanneer Maureen plots mysterieuze berichten ontvangt, raakt ze ervan overtuigd dat Lewis hier iets mee te maken heeft. Olivier Assayas won met Personal Shopper de prijs voor beste regie op het Festival de Cannes 2016.

Bingo Den Bommel
Op donderdagmiddag 22 februari begint er om 14.00 uur een bingo in de Bommelstee aan de Schaapsweg 34 in Den Bommel. De bingo is speciaal voor 55-plussers.
Koppelklaverjassen
Op donderdag 22 februari kan er geklaverjast worden in de Bommelstee aan de Schaapsweg 34 in Den Bommel.De avond duurt van 19.30 tot ongeveer 22.30 uur. Meedoen kan al voor € 1,75 per persoon. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carla Gebraad op 0187-611397.

Reacties