Deze week in het Diekhuus

In het Diekhuus in Middelharnis zijn elke week een hoop verschillende dingen te doen. Films, muziek, noem het maar op!

Kaarten voor alle evenementen zijn verkrijgbaar op de website van het Diekhuus.

Moonlight
Op donderdag 15 februari is in de Rabobankzaal van het Diekhuus de Oscar-winnende film Moonlight  te zien. De film, geregisseerd door Barry Jenkins, kreeg de Oscar voor Beste Film. Hij draait om 20.00 uur in de Rabobankzaal, entree bedraagt € 6,50 per persoon, Filmhuisleden betalen € 5,-.

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall). Moonlight is lovend onthaald door de nationale en internationale pers en is genomineerd voor 8 Oscars.

Stads Toneel
Een dag later, op vrijdag 16 februari, speelt toneelgroep Stads Toneel in de Rabobankzaal. Het stuk dat zij spelen is geschreven door Carl Slotboom en heet ‘Pension van Lichte Zeden’. De voorstelling begint om 20.15 uur en de entree bedraagt € 9,- per persoon.

Als vrienden van Betty en Cor plotseling verhinderd zijn om op het huis te passen waarvan de bewoners op vakantie zijn, besluiten zij dit te doen. Als er opeens een vreemde dame met haar zoon in de kamer staan die beweren dat ze hebben gereserveerd wil Betty het fijne ervan weten en belt haar vriendin. Het blijkt dat het huis een vegetarisch pension is en tevens centrum voor spirituele levenshouding. Om hun vrienden niet in de moeilijkheden te brengen doen Betty en Cor alsof zij de eigenaren van het pension zijn en dus niks tegen de gasten te zeggen. Echter als er massages en magnetiseer sessies gevraagd worden beginnen de problemen pas echt.

LEES OOK: Genoeg te doen op Goeree-Overflakkee

ScienceBattle
Op zaterdag 17 februari staat de wetenschap centraal en krijg je alle antwoorden op niet gestelde vragen. De presentatie ligt in handen van René Broeders. De avond begint om 20.15 uur en het kost € 15,50 om binnen te komen.

Waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen? Ga je anders autorijden als een robot je corrigeert? Hoe word je echt gelukkig? En stroom haal je gewoon uit je raam. Jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria even achter zich en stappen het theater in voor de ScienceBattle. Een nieuw concept waar ze een wedstrijd met elkaar aangaan op het podium en elkaar uitdagen. Ze presenteren hun promotieonderzoek binnen tien minuten, maar wie doet dit het beste? En door wie laat u zich echt overtuigen? U bent naast publiek tegelijkertijd de jury en beslist wie er wint. ScienceBattle is een avond vol onderzoek, feitjes en een wetenschappelijke knipoog – als die bestaat…

The Zookeeper’s wife
Op woensdag 21 februari draait de film The Zookeeper’s Wife van regisseur Niko Caro in de Rabobankzaal van het Diekhuus. De film is geschikt voor 16 jaar en ouder en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 6,50 per persoon, maar Filmhuisleden krijgen € 1,50 korting.

Een waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat. De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi’s te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin. De film vertelt op onnavolgbare wijze het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog. Zookeepers Wife is een verfilming van het gelijknamige boek (in Nederland vertaald als Antonina’s Dierentuin) van Diane Ackerman. Zij baseerde haar verhaal op de archieven en dagboeken van Antonina Zabinski. Van het boek werden wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht. In de Verenigde Staten stond het 54 weken in The New York Times-bestsellerlijst.

Personal Shopper
Op donderdag 22 februari draait om 20.00 uur de film Personal Shopper van regisseur Olivier Assayas in de Rabobankzaal van het Diekhuus. Entree bedraagt € 6,50 per persoon en € 5,- voor Filmhuisleden. De film is geschikt voor 16 jaar en ouder.

Olivier Assayas wilde na drie historische films weer iets maken over de moderne wereld. Het werd een film over rouwen en geesten.
Met Personal Shopper begeeft cineast Olivier Assayas zich met de film op de grens tussen een sensuele thriller en stijlvol mysterie, gesitueerd in de Parijse onderwereld van de mode. Assayas werkt hiervoor opnieuw samen met Kristen Stewart, na hun alom bejubelde Clouds of Sils Maria. De jonge Amerikaanse Maureen (Kristen Stewart) werkt overdag in Parijs als personal shopper voor een veeleisende superster. Haar nachten brengt ze echter door op zoek naar een teken van haar overleden tweelingbroer Lewis. Maureen en Lewis sloten net voor zijn dood een pact om samen de grenzen van de sterfelijkheid te verkennen. Wanneer Maureen plots mysterieuze berichten ontvangt, raakt ze ervan overtuigd dat Lewis hier iets mee te maken heeft. Olivier Assayas won met Personal Shopper de prijs voor beste regie op het Festival de Cannes 2016.

Reacties

Cookieinstellingen