Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en deze week staat er ook weer genoeg op de planning!

Zo kun je deze week genieten van films en muziek. Toegangskaarten en meer informatie zijn te vinden op www.hetdiekhuus.nl.

Brimstone
Op woensdag 10 januari speelt in de Rabobankzaal van het Diekhuus de film Brimstone van regisseur Martin Koolhoven. De film start om 19.45 uur, entree kost € 6,50 en € 5,- voor Filmhuisleden. De film is geschikt voor 16 jaar en ouder.

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

LEES OOK: De gemeente is op zoek naar een cliëntenraad

Perfetti Scononsciuti
Op donderdag 11 januari is de Italiaanse film Perfetti Scononsciuti te zien in de Rabobankzaal van het Diekhuus. De film is geregisseerd door Paolo Genovese en begint om 20.00 uur. De entree is € 6,50 en € 5,- voor Filmhuisleden.

Eva en Rocco, een getrouwd stel van rond de veertig met een pubererende dochter, hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. De meesten kennen elkaar al sinds hun jeugd, maar Carlotta, de tweede vrouw van Lele, is nog vrij nieuw in het groepje, dat vol spanning uitkijkt naar de komst van de pas gescheiden Peppe, die heeft aangekondigd zijn nieuwe vriendin mee te zullen nemen. Maar hij arriveert alleen: ze was niet lekker. Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze in zijn smartphone compromitterende boodschappen aantrof. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen? Niemand durft te erkennen dit een minder goed idee te vinden en schoorvoetend gaat iedereen akkoord. Maar wat bij de pasta nog een leuk spelletje tussen vrienden lijkt te zijn, ontwikkelt zich tijdens het vleesgerecht en de tiramisu tot een pijnlijk gebeuren. Het wordt duidelijk hoe weinig ze eigenlijk van elkaar weten, zelfs van de eigen partner…

Sir Oliversband
Big Band ‘Sir Oliversband’ staat op vrijdag 12 januari voor de tweede keer in de theaterzaal van het Diekhuus. De vorige keer was het uitverkocht, dus wacht niet te lang met het bestellen van kaarten. Entree bedraagt € 12,50 en de avond start om 20.15 uur.

De Sir Oliversband is een enthousiaste bigband uit Den Bommel. Naast de 24 muzikanten die in de band spelen zijn er ook 3 zangeressen en een zanger. Het repertoire bestaat onder andere uit jazz, latin en funk, maar ook popnummers passeren de revue. Klassiekers van Glenn Miller en Stevie Wonder komen voorbij en Tina Turner en Adele zorgen voor een eigentijds geluid. Met de muziekkeuze en het enthousiasme van de dirigent staat de band garant voor een swingen optreden.

LEES OOK: Nieuwe expositie in het Diekhuus: Werkende Handen

Muziekcafé
De week wordt op zondagmiddag 14 januari afgesloten met het Muziekcafé waar de O.D. Rock ’n Bluesband in de foyer van het Diekhuus zal optreden. Het Muziekcafé opent om 15.00 uur haar deuren, de entree bedraagt € 9,-. Kinderen mogen voor de helft van de prijs naar binnen.

Het MuziekCafé is een beleving van de muziek in een gezellige, informele sfeer. Tijdens het optreden kunt u gewoon een hapje en drankje bestellen aan de bar.
De O.D. Rock ’n Bluesband is een ervaren muzikale vijfmans-formatie waar de Rock ’n Blues vanaf druipt. Niet alleen Rockblues, maar ook Rhythm ’n Blues en gevoelige Bluesbalads horen in het repertoire bij deze mannen. Zij spelen vanuit hun diep gewortelde bluespassie naar bevrijdende bluessolo’s. Een absolute ‘must hear and see’ voor iedereen.

De band beschikt over muzikanten, die multi-inzetbaar zijn op andere instrumenten, wat ook terug te zien en te horen is tijdens de optredens van de O.D. In de muzikale jaren hebben bandleden hun muzikale ervaringen gedeeld met Joe Bonemassa (included signed guitar),  Stevie Ray Vaugh, Paladins, Billy Thomson ,BB King, Julian Sas, Santana, Walter Trout enz.

Reacties