Help het Streekmuseum aan VR

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Een echte tijdreis maken? Terug naar het verleden? Het kan dankzij Virtual Reality!

Help jij mee om dit in het Streekmuseum mogelijk te maken? Ga naar de site en geef je bijdrage. Met elkaar brengen we die EUR 7500,- bij elkaar!

Op donderdag 1 februari 2018 is het 65 jaar geleden dat de Ramp plaatsvond. Er waren 1836 slachtoffers, waarvan een groot deel van de slachtoffers viel op Goeree-Overflakkee. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee wil de geschiedenis van de ramp met de techniek van nu op een respectvolle manier beleefbaar maken. Het Streekmuseum in Sommelsdijk laat zeg maar de Ramp zien door de bril van nu.

LEES OOK: Een rijke start van 2018 voor straat in Oude-Tonge

Het is de eerste vaste locatie op Goeree-Overflakkee waar Virtual Reality te ervaren is. Dit dankzij de provincie Zuid-Holland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente. Het museum vindt het van belang dat ook de jeugd kennis maakt met deze geschiedenis van ons eiland. Het vertellen en doorvertellen van deze gebeurtenis ziet zij als haar taak.

Voor het project Virtual Reality “Watersnood door de bril van nu” is een groot bedrag aan subsidie binnengekomen, maar het erfgoedmuseum van het eiland heeft nog 7500 euro nodig. Ga naar de site crowdfunding.streekmuseum.nl en kies het pakket wat bij u past.

Opdat wij nooit vergeten…

Reacties

Cookieinstellingen