Goede start voor Oude-Tonge

Foto: Sam Fish

Het nieuwe jaar is voor iedereen altijd het beste moment om de dingen eens anders aan te pakken en een nieuwe start te maken. Dat het nieuwe jaar dit jaar op maandag valt geeft dat alleen maar extra symboliek. Maar voor 26 huishoudens in Oude-Tonge is de start van 2018 wel heel bijzonder verlopen. In de Saturnuslaan werd namelijk een miljoen euro verdeeld!

“We aten maandag iets vroeger dan normaal omdat we bij familie waren geweest en we hadden Chinees gehaald omdat we geen zin hadden om te koken,” vertelt Leo van den Doel. “Ineens werd er op het keukenraam geklopt. We dachten eigenlijk dat het de buurvrouw was, maar het bleek een vrouw van de Postcode Loterij te zijn.” Zijn vrouw Katie vertelt verder: “Ik dacht eerst dat ze ons meer loten wilde aansmeren, maar toen zei ze dat we gewonnen hadden. ‘Hou je me nou voor de gek? Daar kan ik niet tegen hoor,’ zei ik tegen haar en ze moest lachen. We hadden ongeveer tien minuten om te realiseren dat we gewonnen hadden en om naar buiten te komen.” “We verzamelden bij nummer 52 onder de carport omdat het regende en anderhalf uur later is het voorbij,” zegt Leo.

“Na afloop ben je bek af,” zegt Katie. “Natuurlijk ook door de feestdagen die je net achter de rug hebt, maar ook zeker wel door de hectiek. Ik heb dan ook niet echt goed geslapen, niemand geloof ik. Je ligt er in positieve zin van wakker. Je blijft het moment afspelen in je hoofd en je verwacht dat ze je elk moment kunnen opbellen en zeggen dat ze een foutje hebben gemaakt.”

LEES OOK: Oud & Nieuw receptie van de gemeente dit jaar in Ouddorp

De dag erna
De dag van de winst is al heftig, maar de dag erna is nog veel erger, vindt Katie. “Het  speelt in je hoofd en je probeert het een plekje te geven. Iedereen die je tegenkomt weet het en groet je ook met ‘Gefeliciteerd en de beste wensen’. Maar mensen vinden het wel leuk, ze zijn heel blij voor ons en we krijgen ook hele lieve berichten binnen.”

Besteden
En dan heb je ineens een smak met geld. “Wij spelen mee met één lot en hebben 26.315 euro gewonnen. Daar gaat nog ongeveer een derde vanaf voor de belasting, maar dan houd je nog steeds een geweldig bedrag over,” vertelt Katie. “Het is op dit moment nog niet echt tastbaar. Het moet nog goed tot ons doordringen dat we überhaupt gewonnen hebben en het geld is ook nog niet overgemaakt. Dat komt vanzelf wel binnen.”

“We hebben op dit moment nog geen idee wat we ermee gaan doen,” laat Leo weten. “We hebben geen grote plannen, dus we zetten het geld voorlopig gewoon lekker op de spaarbank. De dingen die je wilt komen er toch wel, alleen nu iets makkelijker. Het is een goede buffer voor als we ineens iets nodig hebben. Het is fijn om dit achter de hand te hebben.”

En heeft het nu nog wel nut om mee te spelen met de Postcode Loterij? “Ja hoor, dat lot houden we gewoon. Die stroopwafels zijn af en toe best lekker,” lacht Katie.

LEES OOK: JMK Ouddorp voor het goede doel

Verdeling
De prijs van 1 miljoen euro is verdeeld over 26 spelers. Drie van hen hadden drie loten en wonnen 78.947 euro. Zeven winnaars hebben twee loten en krijgen 52.631 euro. En zestien mensen uit de straat spelen mee met één lot en krijgen 26.315 euro. Het team van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl feliciteert alle winnaars met deze geweldige prijzen!

Het is de tweede keer binnen korte tijd dat er een grote geldprijs is uitgedeeld op Goeree-Overflakkee. In november was werd er een ton verdeeld onder vier mensen waarbij iedereen dus 25.000 euro heeft gewonnen. Ook werd er een gloednieuwe BMW weggegeven. Nu maar hopen dat de andere dorpen op het eiland ook het geluk gaan vinden in 2018.

Reacties