101 en nog altijd fris en fruitig

Foto: Sam Fish

Zondag 10 december was een heugelijke dag voor de familie Melissant uit Herkingen. Mevrouw Melissant mocht namelijk haar 101ste verjaardag vieren!

Mevrouw Melissant is misschien oud, maar ze loopt nog als een jong vogeltje en is zo kwiek als maar kan. Haar geheim? “Mensen moeten zich niet zo druk maken,” zegt ze.

Mevrouw krijgt ook geregeld mensen over de vloer, maar het groepje wordt snel kleiner. “Ze is nog een van de weinige ouderen in het dorp,” vertelt schoondochter Nel. “Mijn man Tijs en ik komen langs en nog wat andere vrienden en kennissen, maar over het algemeen is ze alleen. Ze gaat ook bijna niet alleen naar buiten.” Gelukkig is er in het dorp wel veel sociale controle. “Er is altijd wel iemand die een oogje in het zeil houdt.”

LEES OOK: Er staat een wensboom in de bibliotheek

Op de momenten dat er geen bezoek is houdt mevrouw Melissant zich bezig met het breien van dekentjes; “Ik begon met sokken, maar mensen gaan liever naar de winkel daarvoor. Nu ben ik bezig met dekentjes, die kun je voor veel dingen gebruiken en er is altijd wel iemand die blij wordt van een warm en mooi dekentje,” aldus de jarige Jet.

Gezondheid
Buiten het feit dat mevrouw doof is, is ze nog kern gezond. “Ik heb niet echt een hartenwens, ik hoop vooral op een goede gezondheid,” geeft ze als antwoord op een vraag van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “Het is vervelend dat ik niets hoor, maar je hebt het niet voor het kiezen. Ik kan er goed mee leven en ik heb een lieve familie die mij helpt. Iedereen heeft wel wat, gelukkig ben ik niet blind.”

Mevrouw Melissant vierde zondag 10 december haar verjaardag samen met haar familie. “We hebben gegeten bij Tijs en Nel, hartstikke gezellig,” aldus mevrouw Melissant.

Reacties