Wensboom in de bibliotheek

Foto: Sam FIsh

Tv-presentator Joris Linssen is er een voor de gevoelige mensen onder ons. Met zijn programma Hello Goodbye laat hij bij je thuis de tranen over je wangen rollen en hij gaat deze kerst nog een stapje verder.

Met Joris’ Kerstboom laat hij mensen een wens in de kerstboom hangen die dan wel of niet uit gaan komen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar daar heb je niks aan als je thuis op de bank zit. Kom dan maar van die bank af, want zo’n kerstboom staat ook bij de bibliotheek in Middelharnis!

“Toen we de boom aan het neerzetten en intuigen waren kwamen er al mensen spontaan helpen. Daaraan zie je al dat een bibliotheek niet meer alleen een plek ik waar je boeken komt lenen,” vertelt Gerdie Schellevis van de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. “Een bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan dat. Mensen komen hier om elkaar te ontmoeten, om inspiratie op te doen en om elkaar eens in de ogen te kijken.”

Wensen in Middelharnis
Het is het eerste jaar dat de bibliotheek in Middelharnis meedoet aan Joris’ Kerstboom. “We werden gevraagd door Serviceorganisatie Probiblio en we hoefden er niet lang over na te denken,” laat Gerdie weten. “Een kerstboom in de bibliotheek is sowieso heel mooi en mensen worden er vaak heel blij van en als ze dan ook nog een wens voor zichzelf of voor iemand anders in de boom mogen hangen dan is dat helemaal speciaal natuurlijk. Deze actie brengt mensen toch weer een stukje dichter bij elkaar en daar kunnen wij als bibliotheek alleen maar achterstaan en ons steentje aan bijdragen.”

Middelharnis is de enige bibliotheek op Goeree-Overflakkee die mee doet aan de actie, in de andere vestigingen op het eiland was namelijk geen plaats voor een kerstboom. In de bibliotheek van Hellevoetsluis en Brielle staat ook een wenskerstboom.

LEES OOK: Vijfde TOF Magazine gelanceerd! 

Wensboom
De presentator is er dan zelf misschien niet bij, maar ook zonder hem zijn er mooie verhalen en wensen. “Er zijn veel mensen die wensen dat er vrede is op aarde en een goede gezondheid voor iedereen, dat zijn mooie wensen,” vindt Gerdie. “Maar aangezien Joris niet langs komt, kunnen wij niet alle haalbare wensen eruit pikken en waar laten worden. We gaan er wel met één of twee aan de slag die we echt waar kunnen maken. Ook zien we heel veel wensen om de eenzaamheid te verminderen, dus daar gaan we ook mee aan de slag door middel van lezingen en andere evenementen.”

De wensboom van Joris staat er al sinds 11 december en begint al vol te raken. “We hebben nog wel een paar mooie plekjes over hoor,” laat Gerdie weten. “Ik heb er op dit moment nog geen wens ingehangen, maar dat ga ik zo gelijk even doen. Even nadenken over wat ik ga wensen.” De boom staat er nog tot vrijdag 29 december.

Wil je ook een wens in de boom hangen? Doe dit dan snel! Het kan namelijk maar tot en met vrijdag 29 december. Je hoeft er niets voor mee te nemen, alles wat je nodig hebt om een wens te doen is te vinden in de bibliotheek van Middelharnis.
Het programma Joris’ Kerstboom wat hoort bij de wensactie is op kerstavond, zondag 24 december, te zien om 21.20 uur op NPO2. Kun je niet kijken, maar wil je het wel zien? Wees niet getreurd, de aflevering is terug te zien op www.npogemist.nl. Daar staan ook de afleveringen van vorig jaar nog op, dan kun je nog inspiratie opdoen.

 

Reacties

Cookieinstellingen