Het komt niet uit de lucht vallen

Foto: Sam FIsh

Drukte van jewelste in het kleine proeflokaal van Bierbrouwerij Solaes in Sommelsdijk. Een proeflokaal waar ongeveer tien mensen gezellig een biertje kunnen doen zat vrijdagmiddag 15 december stampvol voor de lancering voor alweer het vijfde TOF Magazine.

“Bedankt dat jullie deze lancering samen met ons komen vieren hier bij Solaes,” zegt Alex van Kampen, initiatiefnemer van TOF. “Tussen TOF en Solaes zitten meer overeenkomsten dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. Sommige ideeën moet je even laten gisten, het kan beter zijn om het even op de plank te laten staan en je moet er vaak even over nadenken. Daarnaast smaakt zowel Solaes bier als TOF naar meer,” grapt hij. “En het leukste moet nog komen, want wat krijg je als je TOF en Solaes samen voegt? Juist, er komt een biertje aan en de naam hoef ik je vast niet te verklappen.”

Robin de Puy
Op de cover van het magazine staat fotografe Robin de Puy uit Oude-Tonge. “Het is traditie dat we het eerste exemplaar overhandigen aan de persoon die op de voorkant staat, maar Robin kon er helaas niet bij zijn. Daarom geven wij vanavond het eerste exemplaar van het vijfde TOF Magazine aan haar vader,” legt Alex uit en onder luid applaus neemt haar vader het blad trots in ontvangst.

LEES OOK: Ies en Corrie kunnen al 60 jaar alles aan!

TOF Magazine
“Het TOF Magazine is natuurlijk niet iets dat zomaar uit de lucht kan vallen,” zegt Alex. “We hebben een tof team aan mensen die er hard aan werken om deze edities elke keer weer te vullen. En wat staan er in dit toffe blad weer toffe verhalen van toffe mensen. En wees gerust, we zijn er nog lang niet klaar mee! Want als we de vijfde editie kunnen vullen, dan zullen we de vijftig ook wel halen. En het zou helemaal geweldig zijn om de tiende editie bij iedereen op de mat te laten vallen! Maar daar hebben we wel wat meer steun voor nodig.”

Aangezien het magazine wordt gemaakt door een team vrijwilligers is er een grote behoefte aan sponsoren. Kijk voor de mogelijkheden op trotsopflakkee.nl. Dat kan in de vorm van geld, maar ook met kennis en kunde. Op de website kun je ook alle oude edities nog even teruglezen voor het geval je er eentje gemist hebt.

Waer leit dat magazine?
Het magazine is te halen bij T-Toys in Dirksland, de bibliotheek in Middelharnis, De Vos in Ooltgensplaat, de bibliotheek en Troella in Oude-Tonge, de bibliotheek en het VVV-kantoor in Ouddorp, 19Toen en Solaes in Sommelsdijk en het Vogelcentrum G-O in Stellendam. Wees er snel bij, want er is maar een beperkte oplage dus ze zijn op voor je het weet!

Reacties