Heel G-O Bakt voor ouderen

Foto: Wim van Vossen

De ouderen op Goeree-Overflakkee worden ook dit jaar weer verrast met een lekker stukje appeltaart bij de koffie.

Deze taarten worden gebakken door de inwoners van Goeree-Overflakkee die meedoen aan de actie Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Het recept en de ingrediënten voor het bakken van de appeltaart worden gratis beschikbaar gesteld. Na het inleveren van de taart, wordt deze uitgedeeld in de woonzorglocaties op Goeree-Overflakkee.

Samenwerking lokale bedrijven en enthousiaste inwoners
De actie Heel Goeree-Overflakkee Bakt werd eind 2014 gelanceerd door Adviesgroep De Vogel, dat in de laatste weken van het jaar veel eilandbewoners adviseert over de zorgverzekering. Directeur Jan Peter Robijn vertelt over het ontstaan van dit initiatief: “Zorgen voor elkaar door gezamenlijk iets leuks te doen. Dat is de gedachte achter Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Wij wilden op een leuke manier de ouderen in de regio in het zonnetje zetten. Daar is dit initiatief uit ontstaan. Door het enthousiasme waarmee mensen aan de slag zijn gegaan werd de taartenbakactie een ongekend succes!”

Elk jaar groeit het aantal thuisbakkers. Vorig jaar konden ruim 1.600 ouderen worden verrast met een lekker stuk appeltaart. De actie laat zien waar Goeree-Overflakkee goed in is: samen iets doen voor een ander. Niet alleen de bewoners, maar ook het bedrijfsleven haakte aan. Albert Heijn Ouddorp is mede-initiatiefnemer van Heel Goeree-Overflakkee Bakt. Kranse Printwrx verzorgt het benodigde drukwerk, SFA Print de opmaak van de uitingen en Verpak De Jong zorgt voor de taartdoos.

LEES OOK: Het kerstcomité van Herkingen pakt groots uit!

Inschrijven
Vindt u het leuk om de ouderen te verrassen? De ingrediënten voor het bakken van de appeltaart worden gratis ter beschikking gesteld. Inschrijven voor de actie kan tot en met 6 december. Dit kan bij Adviesgroep De Vogel op kantoor, bij Albert Heijn Ouddorp of op www.devogel.nl.

Het tasje met de ingrediënten kan in Ouddorp worden opgehaald bij Albert Heijn. In Middelharnis zijn er twee locaties waar u het tasje op kunt halen: op het kantoor van Adviesgroep De Vogel of in de nieuwe winkel Jouw Marktkraam. Als u zich heeft ingeschreven, kunt u de tasjes ophalen op zaterdag 9 december (Albert Heijn en Jouw Marktkraam) en op 11, 12 en 13 december.

Social media
Maak kans op een leuke prijs, die u inspireert om nog meer lekkere dingen te bakken! Deel de foto’s van het bakken van de appeltaart op Instagram of Twitter met de hashtag #heelgobakt. Ook kunt u een foto plaatsen op de Facebookpagina (facebook.com/heelgobakt).

De appeltaart kan op donderdag 14 of vrijdag 15 december worden ingeleverd op één van de kantoren van De Vogel (Middelharnis of Ouddorp). Ga gezellig aan de slag met familie of vrienden en bak samen een appeltaart!

Reacties