Cursus over Historische Romans

Foto: PR Streekmuseum

De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen.

Op maandagavond 13 november 2017 start de KCE een avondcursus over Historische Romans in de Bibliotheek van Middelharnis.

In deze cursus van slechts twee avonden wordt de ontstaansgeschiedenis, de onderwerpkeuze en het spanningsveld tussen feit en fictie van dit genre behandeld.

Het paard van Troje, de verovering van de zilvervloot, de ontdekking van Amerika, de eerste keer dat vrouwen in ons land mochten stemmen. Soms zouden we willen dat we er zelf bij hadden kunnen zijn. De schrijver van historische fictie kan dat -al is het maar voor even- voor ons bewerkstelligen. Hij of zij neemt de lezer mee naar de grote momenten uit de geschiedenis en laat ons en passant ook het kleine leven van alledag uit die tijd ervaren.

LEES OOK: Mini-cursus ensemble zingen bij het Muziekgebouw GO

Historische romans ontstonden in de 19e eeuw en zijn sindsdien mateloos populair. Bekende namen als Thea Beckman, Hella Haasse, Arthur Japin en Louis Couperus hebben zich aan het genre en de bijbehorende uitdagingen gewaagd. Het schrijven van historische verhalen is namelijk laveren tussen feit en fictie. Het verhaal moet meeslepend zijn, maar mag geen onwaarheden bevatten.

Let op: de locatie voor deze twee avonden is de Bibliotheek in Middelharnis aan het Kerkepad. De kosten van de cursus bedragen slechts € 25,00. De cursus bestaat uit twee maandagavonden van 19:30 uur tot 21:30 uur. De cursusdata zijn: 13 en 20 november.

Bent u geïnteresseerd in deze cursus of wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, kijkt u dan op onze website www.kcego.nl of mail naar [email protected]. Inschrijven en betalen is ook mogelijk via www.leerenbeleef.nl.

Reacties